Társoldalunk:

Történelmi elődöntő lesz a női egyesben Wimbledonban

2022.07.06. 15:57

Legjobb barátnője, a tunéziai Onsz Dzsabőr ellen készül a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjére Tatjana Maria, a Grand Slam-torna egyetlen kétgyermekes anyukája. Mindkét játékos történelmet írt már a négy közé jutással is.

A világranglistán 103. német játékos kedden honfitársát, Jule Niemeiert búcsúztatta 4:6, 6:2, 7:5-tel, és csütörtökön a világranglistán második tunéziai Dzsabőr vár rá, aki ellen 1/2 a győzelmi mérlege.

"Onsz szinte a családunkhoz tartozik, sokat ütöget a nagyobbik lányommal, Charlotte-tal, és a 15 hónapos Ceciliát is imádja" - mesélte a 34 éves Maria, míg afrikai ellenfele közölte: "Nagyon szeretem Tatjanát, csodálatos családja van. Igazi grillezős barátnők vagyunk, úgyhogy nehéz ellene játszani."

A sajátos stílusú Maria - aki rendhagyó módon a tenyerest is nyesve üti - egyfajta családi vállalkozást működtet, ugyanis férje, Charles-Edouard Maria egyben az edzője és menedzsere, ráadásul a nyolcéves lányának is tart már tréningeket. A Maria család a floridai Palm Beach Gardensben él, és jó kapcsolatot ápol a közelben lakó Williams nővérekkel, Charlotte lányuk pedig a világ körüli utak során távoktatásban tanul.

A kétszeres WTA-tornagyőztes, Tatjana Malek néven született teniszezőnek rögös út vezetett el a wimbledoni elődöntőig, mivel 20 évesen trombózist fedeztek fel a lábában, tüdőembóliát kapott, egy ideig életveszélyben volt, és több műtéten is átesett.

A német és a tunéziai játékos negyedik találkozója csütörtökön 14 órakor kezdődik az All England Clubban. Előbbi az első kétgyermekes anyuka, míg utóbbi első afrikai teniszezőként játszhat Grand Slam-tornán elődöntőt.