Társoldalunk:

Koronavírusos az olimpiai bronzérmes magyar cselgáncsozó

2022.07.07. 09:18

Pozitív koronavírusteszt miatt nem indulhat el a hétvégi, budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián.

A judoinfo.hu szaklap csütörtöki írása szerint Nagy András, a magyar szövetség főtitkára közölte:
"Krisztián teljesen jól van, tünetmentes, de sajnos nem léphet tatamira a Grand Slamen. A válogatott elveszítette vezetőjét is, Murakami Kijosi technikai igazgató eredménye ugyanis szintén pozitív lett" - tette hozzá. A hazai csapat Tóth kiesésével 28 tagúra fogyatkozott.

Tóth Krisztián nem léphet tatamira a hazai közönség előttForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pánczél Gábor, a vb-ezüstérmes kiválóság mestere elmondta:

"Krisztián reggel még edzett, utána ment a tesztelésre, semmi baja sincs azon kívül, hogy a teszt pozitív eredményt hozott. Sajnos ez most így alakult, de nem ezen fog múlni a párizsi olimpia, bízunk benne, hogy hamar túlleszünk rajta, és talán már a zágrábi Grand Prix-n versenyezhet" - fejtette ki az MTK Budapest vezetőedzője.

Az első európai olimpiai kvalifikációs viadaltól időközben a teljes francia női válogatott is visszalépett, mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál kimutatták a vírus jelenlétét. A francia női csapatban három olimpiai bajnok és három világbajnoki aranyérmes is (hiába) készült a budapesti viadalra.

A háromnapos Grand Slam-viadal küzdelmei pénteken 10 órakor rajtolnak a Papp László Sportarénában, ahová nézők számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a belépés.