Társoldalunk:

Dráma Wimbledonban: Nadal sérülés miatt nem tud kiállni az elődöntőben

2022.07.07. 20:34

A 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt nem tud kiállni a wimbledoni teniszbajnokság pénteki elődöntőjére, a spanyol klasszis feladta a küzdelmet.

A 36 éves sztár szerdán ötszettes, 4 óra 20 perces csatában gyűrte le az amerikai Taylor Fritzet, ám közben többször is ápolni kellett őt. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszert kapott, miközben a páholyból az édesapja és a húga is hevesen gesztikulálva arra bíztatta, hogy adja fel a meccset.

"Vannak fontosabb dolgok is az életben a wimbledoni diadalnál, mégpedig az egészség. Utálok feladni mérkőzést, így megpróbáltam folytatni. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, most orvosi vizsgálatok várnak rám, és jelenleg nem tudok válaszolni arra, hogy ott leszek-e az elődöntőben. Ha igent mondanék, aztán mégsem úgy történne, akkor hazug lennék" - jelentette ki a mallorcai klasszis, aki aztán csütörtök este a vizsgálatok után bejelentette, hogy feladja a küzdelmet.

Rafael Nadal visszalépettForrás: AFP/Glyn Kirk

„Egész nap azon gondolkodtam, hogy mit csináljak, de nincs értelme folytatni, mert a sérülésem egyre rosszabb. Azért hoztam ezt a döntést, mert úgy gondolom, így nem tudok meccseket nyerni. Nem csak arról van szó, hogy nem tudok jól adogatni, hanem arról is, hogy nem tudom megtenni a helyes mozdulatot ehhez" – mondta a 36 éves klasszis a csütörtöki sajtótájékoztatón.

"Pályafutásom során már sokszor próbáltam folytatni, de nyilvánvaló, hogy a sérülésem egyre rosszabb lesz" - mondta Nadal, aki megerősítette, hogy hasizomszakadása van.

Az év első két GS-versenyét megnyerő Nadal a júniusi Roland Garroson úgy győzött, hogy folyamatosan érzéstelenítő injekciókat kapott a bal lábának idegeibe a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindrómája miatt.

Júniusban egy különleges rádiófrekvenciás terápián járt Barcelonában, melynek révén a lebénított lábidegek nem tudják a fájdalomingert az agyba továbbítani.

A füves pályás angliai torna 2008-as és 2010-es bajnoka a döntőért Nick Kyrgiosszal csapott volna össze pénteken, de így játék nélkül az ausztrál sztár jut tovább a fináléba.