27 évesen visszavonul a háromszoros Európa-bajnok magyar kajakos

ECA Canoe Sprint European Championships - Day 3 ECA canoe sprint Canoe Sprint European Championships Poznan ECA Canoe Sprint European Championships Day Dora LUCZ Foto Olimpik HUN Poland June One Person female neutral No Glasses Watercraft outdoor person H
Lucz Dóra megadta az alaphangját a délelőttnek
Vágólapra másolva!
27 évesen visszavonul a tokiói olimpián K-1 200 méteren hatodik helyen végző, háromszoros Európa-bajnok kajakos, Lucz Dóra.

A jelenleg férjével, a kétszeres olimpiai bajnok Tom Liebscherrel Németországban élő - immár csak korábbi - sportoló gazdasági informatikát tanulva készü a civil életre, miközben nem szakad el teljesen az élsporttól: az idén mindkét hazai válogatóversenyt megnyerő húga, Lucz Anna, valamint férje révén továbbra is kapcsolatban marad a sportággal, írja a Nemzeti Sport Online.

Lucz Dóra már nem érezte magában a motivációt a folytatásra Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

"Hosszú folyamat végén jutottam erre a döntésre. Mérlegeltem, hogy mi lesz nekem a legjobb, de azt mondhatom, nem bántam meg, hogy ezt az utat választottam. Vannak nehéz időszakok, például amikor versenyek zajlanak. Imádtam versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még ilyen periódusok, például ha a civil életben valami éppen nem úgy megy, ahogyan szeretném. Viszont sportolni bármikor lehet, akár egy futás is fel tud vidítani. Egyébként máris érzem az előnyét annak, hogy elmondhatom magamról, olimpikon vagyok. Például munka- vagy gyakorlatkeresésnél az önéletrajzomba beírtam, és a jelenlegi pozíciómban nagyon értékelték" - mondja Lucz Dóra.