A sakkozó robot eltörte egy hétéves kisfiú ujját - videó

2022.07.24. 17:36

Egy hétéves sakkozónak eltörte az ujját egy robot a moszkvai Sakk Openen. A gyermek, aki a Moszkvai Sakkszövetség ifjúsági bajnokságának versenyzője volt, éppen lépni szeretett volna, de nem várta meg a szükséges időt, amíg a robot meglépte a sajátját.

Az orosz Tass hírcsatorna beszámolja szerint a robot vagy nem fejezte be a lépést, vagy rosszul értelmezte a helyzetet, belemozdult és összezúzta az ujját, ami törést okozott.

A felvételen a gyerek azelőtt mozgatja a bábuját, mielőtt a robot befejezte volna a sajátja mozgatását, és láthatóan beszorult az ujja. A nézől segítségére sietnek, majdnem néhány másodpercen belül sikerült kiszabadítani a fiú kezét és elszállítani.

A gyerek a verseny utolsó napjait gipszben tudta csak befejezni, de a szülei állítólag a helyi ügyészséghez fordulnak, hogy feljelentést tegyenek.

A moszkvai sakkszövetség egyik helyettese, Szergej Smagin elmondta, hogy a robot már körülbelül 15 éve sakkozik. Ez egy rendkívül ritka eset, emlékezetem szerint az első" - mondta a Ria Novosztyi.

Ajánlataink