Vágólapra másolva!
Pekler Zalán legyőzte Péni Istvánt a sportlövők országos bajnokságának vasárnapi zárónapján a puskások három testhelyzetű versenyszámában, 50 méteren.

A magyar szövetség beszámolója szerint a 300 méteres versenyszámban szerdán Európa-bajnoki címet nyert Péni 590 körös eredménnyel nyerte meg az alapversenyt a Fehér úti Nemzeti Lőtéren, majd a döntőbe is az első helyen került. Ott azonban Pekler Zalán teljesített jobban, és 16-12-re nyert. Csapatban az UTE lett a bajnok Kiss Viktor, Hammerl Soma, Péni István összeállításban.

Pekler Zalán legyőzte Péni Istvánt a sportlövő ob-n Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 25 méteres, központi gyújtású pisztolyban Bartók Csaba győzött, csapatban pedig a Marton Péter, Németh Ferenc, Pintér Ernő összeállítású ZTE SSK. Az 50 méteres szabadpisztolyban Papp László nyert. A nők 50 méteres puska három testhelyzetű versenyszámában Dénes Eszter két aranyérmet is szerzett, egyet egyéniben, egyet pedig Tarr Vivien és Toma Dorina oldalán csapatban.

A puska, pisztoly szakág 25, 50 méteres országos bajnoksága egyben a harmadik világbajnoki és Európa-bajnoki válogató is volt a szeptemberben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs wroclawi kontinensviadalra, illetve a szintén ötkarikás kvótákat osztó októberi, kairói vb-re.

A magyar szövetség elnöksége a tervek szerint kedden dönt a világbajnoki és Európa-bajnoki csapatok összetételéről.