Megtörtént, amire még soha nem volt példa az úszás történetében - videó

swim Horizontal COMMONWEALTH GAMES
England's Adam Peaty reacts after placing fourth in the men's 100m breaststroke swimming final at the Sandwell Aquatics Centre, on day three of the Commonwealth Games in Birmingham, central England, on July 31, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Megszületett az év legnagyobb úszó szenzációja az angliai Birminghamben zajló brit Nemzetközösségi Játékokon.

Nyolc éve tartó felnőtt sportkarrierje során először kapott 100 méter mellen a szám kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnoka, világ- és Európa-csúcstartója, Adam Peaty!

Sőt, mi több, az angol klasszis nem csak az aranyéremről, de a dobogóról is lecsúszott, miután csak negyedik lett honfitársa, James Wilby, valamint a két ausztrál, Zac Stubblety-Cook és Sam Williamson mögött.

"Ötven méternél még remekül éreztem magam, az utolsó 25 méterre azonban teljesen kiürült a tank" - mondta az úszás után Peaty, aki valóban biztosan vezetett a második hosszra fordulva, miközben Wilby csak a harmadik volt. A mindeddig verhetetlen angol sztár ezúttal azonban látványosan elfogyott az utolsó méterekre.

Peaty őszintén elismerte, hogy az utóbbi időben egy lábtörés miatt nem csak kevesebbet versenyzett (a júniusi budapesti világbajnokságot is kihagyta), de kevesebbet is edzett, így nem csoda, hogy jó két másodperccel maradt el a tavaly nyári olimpián Tokióban úszott győztes idejétől.