Óriási világcsúcsot úszott az ausztrál női gyorsváltó - videó

swim Horizontal COMMONWEALTH GAMES
Australia's Ariarne Titmus (R) celebrates with Australia's Madison Wilson, Australia's Kiah Melverton and Australia's Mollie O'Callaghan after they set a World Record to win and take the gold medal in the women's 4x200m freestyle relay swimming final at the Sandwell Aquatics Centre, on day three of the Commonwealth Games in Birmingham, central England, on July 31, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A 4x200 méteres ausztrál női gyorsváltó óriási világcsúccsal nyert az angliai Birminghamben zajló Nemzetközösségi Játékokon.

A Madi Wilson, Kiah Melverton, Mollie O'Callaghan, Ariarne Titmus összeállítású együttes vasárnap 7:39.29 perces idővel diadalmaskodott, így több mint egy másodpercet faragott le a kínaiak rekordjából (7:40.33 p), amelyet tavaly nyáron, a tokiói olimpián állítottak fel.

A fantasztikus időeredmény fő letéteményese a záróember, Ariarne Titmus volt, aki a szám történetében elsőként került 1:53 percen belülre (1:52.82), "sima" 200 méter gyorson a világcsúcsot az olasz Federica Pellegrini tartja 2009 óta 1:52.98 perccel. A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok az utolsó 50 méterre fordulva még "csak" 19 századdal volt a régi rekordon belül, de egy félelmetes záró hosszal közel egy másodpercre tornázta fel a különbséget.