Nincs tovább, Tyson Fury meghozta a végleges döntést

Tyson Fury v Tom Schwarz GettyImageRank2 Boxing - Sport USA Nevada Las Vegas Fighting Winning Photography Heavyweight MGM Grand Garden Arena Kenny Bayless Bob Arum Promoter Al Mitchell Tyson Fury PersonalityInQueue Thomas Schwartz Horizontal SPORT REFEREE
LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 15: Tyson Fury (C) poses with boxing promoter Bob Arum (L) and referee Kenny Bayless after defeating Tom Schwarz during a heavyweight fight at MGM Grand Garden Arena on June 15, 2019 in Las Vegas, Nevada. Fury won with a second-round TKO. Steve Marcus/Getty Images/AFP (Photo by Steve Marcus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghozta a végleges döntést, és nem tér vissza többé a ringbe Tyson Fury profi ökölvívó, a nehézsúly vitathatatlan bajnoka.

A Cigány Király (Gipsy King) becenéven is ismert bajnok a 34. születésnapján, azaz 2022. augusztus 12-én jelentette be a közösségi oldalán, hogy végleg lezárja pályafutását, és a korábbi hírekkel ellentétben nem fog visszatérni a szorítóba.

Az amatőrként junior Eb-ezüst- és vb-bronzérmes Fury 31-4-es mérleggel, majd 2008-ban profinak állt. A londoni olimpián ezek után értelemszerűen nem léphetett ringbe, angol fővárosban így az az Anthony Joshua nyerte a szupernehézsúly (+91 kg) küzdelmeit, akivel így végül már soha nem jön össze kettejük profi összecsapása.

Fury első hét profi meccsét kivétel nélkül idő előtt fejezte be, és győzelmeivel egyre feljebb kapaszkodott a nehézsúlyú ranglistán. 2010-ben előbb az angol, majd a következő évben Derek Chisora ellen a nemzetközösségi bajnoki övet is megszerezte. Továbbra is nyerésben maradt, majd 2015. november 28-án robbantott: Düsseldorfban egyhangú pontozással győzte le a nehézsúly vitathatatlan bajnokát, Vlagyimir Klicskót, és gyűjtötte be négy nagy szervezet bajnoki övét.

A WBC övére még várnia kellett, és elsőre, 2018. december 1-jén nem is sikerült megszereznie, mert csak döntetlenre volt jó Deontay Wilder ellen, 2020 februárjában azonban már kiütötte a címvédőt, akit aztán még egyszer legyőzött. Utolsó profi meccsét 2022. április 23-án vívta, akkor a 6. menetben ütötte ki Dillian Whyte-ot.

Fury szinte tökéletes mérleggel vonul vissza: 33 meccséből 32-t megnyert (23-at kiütéssel), egyedül a Wilder elleni döntetlen "piszkít" bele a makulátlan eredménysorba.