Társoldalunk:

Milák Kristóf: Nem nagyzolásból, de megint született mellettem egy világcsúcs

2022.08.13. 19:12

Szombaton a római úszó Európa-bajnokságon a 100 méter gyorson bravúros ezüstérmet szerző Milák Kristóf nem sokkal később a 100 méter pillangó elődöntőjében is magabiztosan jutott tovább a fináléba. Az olimpiai bajnok klasszis a két versenyt követően a tőle megszokott lazasággal nyilatkozott az M4 Sportnak.

A 100 méter gyors döntőjében bravúros ezüstérmet szerző Milák a verseny során világcsúcsot úszó román David Popovici mögött ért célba.

"Sejtettem, hogy jól fog úszni, de azt nem, hogy ennyire. Nem nagyzolásból, de a második világcsúcs született mellettem. Valamit jól csinálok én is. Ő is olyan őrült zseni gyorson, mint én pillangón. Az ő nevét sokáig halljuk majd" - méltatta ellenfelét a pillangóúszás királya.

Milák Kristóf fantasztikusan úszott a 100 méter gyors döntőjébenFotó: Csudai Sándor - Origo

Hát igen, Nándinak is fel kell kötnie a gatyáját. Ezt itthon egymás között lerendezzük, de a nemzetközi szint a lényeg. Nem is nagyon érdekel az országos csúcs. A következő olimpián ebben a számban is indulni szeretnék" - tette hozzá Milák, utalva arra, hogy éppen Németh Nándor korábbi csúcsát adta át a múltnak 100 méter gyorson.