Hosszú Katinka elárulta, hogy sírt-e az Eb-kiesés után

HOSSZÚ Katinka; MIHÁLYVÁRI-FARKAS Viktória
Róma, 2022. augusztus 13. Mihályvári-Farkas Viktória a női 400 méteres vegyesúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 13-án. Mellette Hosszú Katinka. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szombaton délelőtt a római úszó Európa-bajnokságon női 400 méter vegyesen három magyar közül Hosszú Katinka húzta rövidebbet, azaz ő úszta a leggyengébb időt, így nem jutott be az esti döntőbe, ahol kettős magyar siker született. Az úszása után nem is nyilatkozott, később azonban megtörte a hallgatását.

A szám világcsúcstartója, riói olimpiai bajnoka és ötszörös világbajnoka a 4:45.07 perces idejével összesítésben ugyan negyedik lett a két futam alapján, azonban két honfitársa, a későbbi győztes Mihályvári-Farkas Viktória és az ezüstérmes Jakabos Zsuzsanna is sokkal, 4:41-el kezdődő időt úszott. Hosszú nem is állt meg nyilatkozni az úszás után, de estére lehiggadva mégis vállalta az interjút, és elmondta, hogy kire haragudott, és mi miatt volt igazán dühös.

"Az (időm) borzalmas.

Amikor kiszálltam a medencéből, bosszantott az időeredmény, de már megtanultam, hogy ilyenkor jobb lenyugodni, és átgondolni mindent. Van egy nap pihenőm, aztán jön a kétszáz vegyes – ezek után nem ígérek semmit" - mondta a Nemzeti Sportnak.

Hosszú Katinka itt már tudta, hogy este nem kell úsznia a 400 vegyes döntőjében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Arra a kérdésre, hogy sírt-e a futam után, és kire volt dühö a célba érés után így válaszolt.

sok minden felötlött bennem, mit kellett volna másként, jobban csinálni, ám változtatni már nem tudok a történteken."

A háromszoros olimpiai bajnok végül azt is elmondta, hogy természetesen végigcsinálja az Európa-bajnokságot, 200 vegyesen biztosan rajthoz áll, de a 200 pillangó még kérdéses.