Társoldalunk:

Milák Kristóf: A saját teljesítményemnél jobban érdekelt, hogy Ricsivel megszerezzük az első két helyet

2022.08.16. 18:31

Kettős magyar siker született 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokságon, ugyanis Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert. A döntő után a két magyar úszó értékelt az M4 Sportnak.

"Ez volt a terv, hogy kicsit taktikázunk a középdöntőben" – kezdte viccesen Milák Kristóf. Mintha láttam volna az utolsó fordulóban, hogy az olasz elől van, a Ricsi meg sehol. Mondom, a francba Ricsi, nem ezt beszéltük meg. Aztán meg is lepődtem, ahogy néztem a többieket és elől volt a Ricsi, na mondom, ez meg lesz" - fogalmazott a szám világcsúcstartója és egyben olimpiai, illetve világbajnoka, aki 1:52.01 perces idővel csapott célba.

Engem jobban érdekelt, hogy a Ricsivel az első két helyet behúzzuk, mint a saját teljesítményem. De azt mondom az idő jó, tizennegyedikre beugrottam a vízbe, szerintem elég volt" – mondta Milák.

Milák Kristóf arany, míg Márton Richárd ezüstérmet nyert 200 méter pillangónForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton Richárd óriási egyéni csúccsal, 1:54.78 perccel zárt és a magyar küldöttség hatodik ezüstérmét szerezte.

Ezért jöttünk, ezért edzettünk. Honvéd egy-kettő, Magyarország egy-kettő, barátok fent a dobogón – kezdte a Honvéd úszója.

"Számomra ez volt az első döntő így felnőttek között. Első érem, szerintem ilyen kezdés még nem nagyon volt" – értékelte saját teljesítményét Márton Richárd.

Milák Kristóf (b) és Márton Richárd a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésénForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban.

Korábban a 4x200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.