A világelső teniszsztár úgy érzi magát Serena Williams közelében, mint egy gyerek az óvodában

Iga Swiatek tenisz Roland Garros
Poland's Iga Swiatek poses with the Suzanne-Lenglen trophy during a photocall at the Pont de Bir-Hakeim in Paris, on June 5, 2022, after winning the 2022 Roland-Garros Open tennis tournament. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
A női világelső teniszező, Iga Swiatek a cincinnati tenisztornán azt mondta, a sportági legenda Serena Williams közelében úgy érzi magát, mint egy gyerek az óvodában.

A 21 éves, kétszeres Roland Garros-bajnok lengyel játékos elmesélte: még a szemkontaktust is nehezen tudta felvenni a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai sztárral, mert mindig rengetegen veszik körül.

"Szégyellős vagyok, és amikor ránézek, elfelejtem, hogy világelsőként vagyok itt. Gyakorlatilag úgy érzem magam, mint egy gyerek az óvodában, nem csinálok semmit, csak nézem őt" - mondta a 40 esztendős, az idei US Open után visszavonuló fiatalabbik Williams-nővérről Swiatek.

Iga Swiatek felnéz Serena Williamsre Forrás: AFP/Christophe Archambault

Azzal kapcsolatban, hogy milyen lenne a pályán összecsapni Serenával, úgy fogalmazott: nagyon szeretné, már csak azért is, hogy a háló túloldaláról láthassa Williamset.

A lengyel játékos a cincinnati tornán a hazai közönség előtt szereplő Sloane Stephens ellen mutatkozik be, míg Williams a US Open-címvédő brit Emma Raducanuval csap össze. A két játékos csak a döntőben találkozhat egymással.