Társoldalunk:

Prérifarkas marta véresre a maratoni futó arcát - videó

2022.08.18. 13:34

A híres maratoni futót, Dean Karnazest egy préfifarkas támadta meg futás közben, és a férfi csak óriási szerencsével úszta meg a végzetes találkozást.

Megdöbbentő támadás áldozata lett az 59 éves ultramaratonista Dean Karnazes - derült ki a TMZ oldaláról

A maratoni futó szája körül is voltak sebekForrás: TMZ

A futót egy prérifarkas támadta meg egy kaliforniai ösvényen. A férfi Marin Headslandsben futott, amikor a vadállat lesből megtámadta őt. Épp egy 150 mérföld hosszú ösvényen voltam, amikor megtámadt az állat. Soha nem történt még velem ilyen korábban. Szerencsére volt nálam egy bot, és meg tudtam vele védeni magam - árulta el Karnazes. 

A férfi egy videófelvételt is készített az eset után, ahol jól játszik, hogy nem úszta meg sérülések nélkül a találkozást: a futó szája, az álla, és az inge is véres volt az esetet követően. Karnazes azt tanácsolta az embereknek, hogy ne etessék a környéken farkasokat, mert az ilyen esetek csak szaporodni fognak ott, ahol ő is futott. Ha valaki lát prérifarkast etetni, akkor szóljanak az illetőnek, hogy inkább ne tegye - mondta el az ultramaratonista. 

A sportoló állítása szerint ez nem az első alkalom volt, hogy megtámadta őt futás közben egy vadállat. Korábban egy cápa támadt meg, most megy egy prérifarkas. Mindkét eset nagyon félelmetes volt - nyilatkozta Karnazes. 

Karnazes pályafutása során számos futó- és úszóversenyen vett részt. A maratoni futó 2006-ban 50 egymást követő napon átúszta a San Francisco-öblöt, és az Egyesült Államok minden államában lefutott már egy maratont.