Társoldalunk:

Újabb fordulat a vizes-Eb nyíltvízi úszóversenyeiben

2022.08.19. 14:11

Mégis megtartják a csapatversenyt a nyíltvízi úszóknál a római Európa-bajnokságon.

A váltók küzdelmeit az időjárási viszonyok miatt csütörtökön törölték a programból, a szervezők azonban pénteken közölték, a csapatvezetőkkel és az európai szövetség technikai bizottságának illetékeseivel közösen úgy döntöttek, mégis megrendezik a számot.

Ez már a harmadik eset néhány napon belül, hogy változik a nyíltvízi úszók programja, amely eredetileg csütörtökön rajtolt volna, de szeles időjárás miatt az első, majd a második nap versenyeit is elhalasztották.

A legfrissebb forgatókönyv szerint szombaton az 5 és a 25 kilométeres futamokat bonyolítják le, majd a kontinensviadal vasárnapi zárónapján délelőtt a 10 kilométeres küzdelmeket, délután pedig a csapatversenyt rendezik meg.

A budapesti világbajnokságon kegyes volt az időjárás a szervezőkhöz és a versenyzőkhöz isFotó: Csudai Sándor - Origo

A váltóban a magyarok éremesélyesek, ugyanis két hónappal ezelőtt a Lupa-tavi világbajnokságon ezüstérmet nyert az Olasz Anna, Rohács Réka, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású egység.

A magyar szövetség beszámolója szerint egyébként ezeket az esélyeket növeli, hogy a magyarországi eseményen aranyérmes német váltó befejező embere, az 5 kilométeren is győztes olimpiai bajnok német Florian Wellbrock, valamint a franciák korábbi világbajnoka, Marc-Antoine Olivier sem indul.

Előbbi nem tudott megfelelően regenerálódni koronavírusos megbetegedése után, így a medencében 1500 méter gyorson csak ötödik lett, míg utóbbi, ahogy a közlemény fogalmaz, a "háborgó tengert látva" nem látta értelmét a maradásnak.