Vágólapra másolva!
Az elmúlt három évben győztes szlovén Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

A hétfői szünnap után kedden a Vitoria-Gasteiz és Laguardia közötti 152,5 kilométer várt a versenyzőkre, akiknek egy második és egy harmadik kategóriás emelkedőt is meg kellett másznia.

Roglic utolsó megindulását egyik riválisa sem tudta lekövetni Forrás: AFP/Ander Gillenea

Az etap elején kialakult hatfős szökevénybolyt a mezőny alig több mint hárompercnyire engedte el, és a Jumbo-Visma irányításával 35 kilométerrel a vége előtt utol is érte. A második emelkedő tetejére mintegy 40 kerekes maradt a főmezőnyben, az összetettben a szakasz előtt éllovas olasz Edoardo Affini (Jumbo-Visma) több mint három percet kapott a hegyen, így biztossá vált, hogy elveszíti a piros trikót.

A lejtmenetben többen is próbálkoztak szökéssel, de az utolsó, egy kilométeres emelkedőn dőlt el a szakasz:

Roglic utolsó megindulását egyik riválisa sem tudta lekövetni,

a szlovén címvédő sikerének és az ezért kapott időjóváírásnak is köszönhetően 13 másodperccel vezeti az összetettet csapattársa, az amerikai Sepp Kuss előtt.

Eredmények:
4. szakasz, Vitoria-Gasteiz - Laguardia, 152,5 km:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 3:31:05 óra
2. Mads Pedersen (dán, Trek-Segaferdo) azonos idővel
3. Enric Mas (spanyol, Movistar) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 11:50:59 óra
2. Sepp Kuss (amerikai, Jumbo-Visma) 13 másodperc hátrány
3. Ethan Hayter (brit, Ineos Grenadiers) 26 mp h.

Szerdán az Irun és Bilbao közötti 187,2 kilométer vár a mezőnyre a 77. Vuelta a Espanán, amely összesen 3280 kilométert tesz meg, amíg szeptember 11-én célba ér Madridban.