Nem akármivel keresne dollármilliókat a nyolcszoros olimpiai bajnok sztársportoló

Usain Bolt
80905039. México, 5 Sep 2018 (Notimex-José Pazos).- Con cámara analógica el fotógrafo captaba la imagen, revelaba el rollo y cortaba el negativo en tiras, hacía la preselección y digitalizaba la imagen en escáner para transmitirla. En la imagen, se muestra a Usain Bolt, cuando festeja su triunfo en los Juegos Olimpicos de Rio de Janeiro 2016. NOTIMEX/FOTO/ JOSÉ PAZOS/JPF/SPO/50A
Vágólapra másolva!
A sprint egykori legendája, Usain Bolt levédetné híres mozdulatát, amellyel a győzelmei után ünnepelt. A már visszavonult sportoló szabadalmat nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához.

A nyolcszoros olimpiai bajnok egy képet küldött be, amely a jellegzetes „Villám" pózt ábrázolja, ahol egyik karját hátrahúzza, a másikkal az ég felé mutat. A 100 méteres és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója azt tervezi, hogy több tárgyon is felhasználja a képet: ruhákon, ajándéktárgyakon, cipőkön. De akár éttermeket és sportbárokat boríthatna az ábra - írja a Blikk.

A beadvány szerint a logó „egy jellegzetes pózban lévő férfi sziluettjére hasonlít, akinek egyik karja hajlított és a fej felé mutat, a másik kar pedig felemelt és felfelé mutat".

Pénzt keresne legendás győzelmi pózával Usain Bolt Forrás: NOTIMEX via AFP/José Pazos Fabián

A 36 éves futó a 2017-es londoni világbajnokság után visszavonult az atlétikától, de még mindig a történelem leggyorsabb embere.

„Tekintettel arra, hogy Bolt már visszavonult a versenyzéstől, logikus, hogy üzleti lehetőségeit szeretné ezzel bővíteni. Győzelmi pózának sziluettjét világszerte ismerik. Ez a védjegyregisztráció lehetővé tenné számára, hogy a kérelemben felsorolt tételeket maga ajánlja fel, vagy engedélyezze a használati jogot harmadik feleknek" – idézte Josh Gerben Washington DC-ben élő védjegyjogászt a BBC.

Rengeteg sztársportolónak van saját logója vagy levédett képe, közülük a legismertebb Roger Federer RF-je és Cristiano Ronaldo CR7-je. A kosárlabdás legenda, Michael Jordan Nike által levédett sziluettje világszerte nagy kedvenc.