Társoldalunk:

Fiatal fogatlovak vb-je - Magyar bronzérem a hatéves lovak között

2022.08.28. 23:44

Bronzérmes lett L-Grappa-WK a hatéves lovak versenyében a fiatal fogatlovak világbajnokságán Szilvásváradon.

A szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint a ló - amelynek Paulovics Ágnes volt a hajtója - Dream Catcher 19 (hajtója a német Jessica Wachter) és DSP Balisto (hajtója a szintén német Bettina Winkler) mögött lett harmadik.

Paulovics Ágnes versenyez L'Ideaux Us nevű lovával a FEI Fiatal fogatlovak világbajnokságán, a hatéves lovak kombinált maratonhajtás versenyszámában a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. augusztus 28-án.Forrás: MTI/Komka Péter

A hatévesek döntőjében szerepelt még a hazai lovak és hajtók közül L'Ideaux US (hajtója Paulovics Ágnes), Domino (Kun Andrea) és L Pedro van Hoeve Utrecht (Moldován András).
A nemzetközi szövetség (FEI) szabályzata szerint a viadalon a lovat hirdetik ki világbajnoknak, nem a hajtóját.

Az ötéves lovak versenyében Lemmy-K (hajtója a svájci Mario Gandolfo), míg a hétévesek között DSP Noble Lady (hajtója Bettina Winkler) diadalmaskodott. Utóbbi kategóriában két magyar, Favory Forum (Posta Dávid) és Nonius XIV-9 Barka (Papp János) volt finalista.
Az ötnapos vb-n nyolc ország 51 lova - öt-, hat- és hétéves - vett részt.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke az M1 aktuális csatornának vasárnap elmondta: a viadalon azok a lovak kerültek bemutatásra, amelyek majd a jövőben a fogathajtó versenyeken fognak szerepelni.
Most mutatkoztak be a tenyésztők, az istállók, valamint azok a lovakat kiképző szakemberek, akik egy-egy lovat szeretnének a felnőtt mezőnyre felkészíteni - nyilatkozta. Kiemelte: "érdekes szakmai program" volt a szilvásváradi, amin a közönség is megtalálhatta ugyan a szórakozását, mégis leginkább "a szakértői szemeknek szólt".