Fucsovics Márton továbbjutott a US Open első fordulójában

Fucsovics Márton tenisz
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 10: Marton Fucsovics of Hungary reacts after a shot against Mackenzie McDonald of the United states during the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden on March 10, 2022 in Indian Wells, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP (Photo by Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton továbbjutott a US Open férfi egyes versenyének első fordulójában, miután amerikai ellenfele a harmadik játszmában feladta a mérkőzést. A női egyesek versenyében Gálfi Dalma két játszmában legyőzte a spanyol Nuria Párrizas Díazt, ezzel a 64 közé jutott.

A világranglistán 98. helyezett magyar játékos az első szettet rövidítésben vesztette el a 32. helyen rangsorolt, és a versenyen a30. helyen kiemelt amerikai Maxime Cressy ellen. A második játszmában Fucsovics 3-5-ös állásnál már a játszmában maradásért adogatott, és miután hozta a szerváját, nem volt megállás: kétszer nyert el az amerikai adogatását, amivel hozta a szettet.

A harmadik játszmában 2-1 után kétszer vette el Cressy szerváját, aki 5-1-es állásnál feladta a mérkőzést.

Fucsovics a következő fordulóban a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával találkozik.

Gálfi Dalma és spanyol ellenfele az első négy gémben egyaránt hozta a saját szerváját, a következő ötben viszont egyszer sem. A világranglistán 91. Gálfi a szett végén aztán újra jól adogatott, és 35 perc alatt előnybe került. A második játszmában megint együtt haladtak a felek, ekkor 3:3-nál jött a Gálfi-brék, és innen már a magyar teniszező nem engedte ki kezéből az 1 óra 22 percig tartó csatát.

Gálfi a következő fordulóban a brit Harriet Dart és az orosz Darja Kaszatkina párharcának győztesével találkozik.

Eredmény:
férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Maxime Cressy (amerikai, 30.) 6:7 (4-7), 7:5, 5:1-nél Cressy feladta
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Nuria Párrizas Díaz (spanyol) 6:4, 6:3