Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma sima győzelemmel jutott a harmadik fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyében. Fucsovics Márton viszont vereséget szenvedett a férfi egyes második fordulójában.

A világranglista 91. helyezettje Gálfi Dalma hétfőn pályafutása első győzelmét szerezte meg a US Open felnőtt mezőnyében a spanyol Nurria Parrizas-Diaz (62.) ellen, a második fordulóban pedig azzal a brit Harriet Darttal (88.) találkozott, aki a nyitókörben a tizedik helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinát búcsúztatta.

A New York-i tornán 2015-ben juniorbajnok Gálfi remekül kezdett, 4:0-ra elhúzott, és dupla brékelőnyéből egyet megőrizve 34 perc alatt előnybe került. A második játszma még az előzőnél is simábban alakult: a magyar teniszező adogatóként szinte alig veszített pontot,

és mivel háromszor is elvette ellenfele szervajátékát, sima sikerrel, kevesebb mint egy óra alatt jutott tovább.

Gálfi továbbjutott Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Julian Finney

Gálfi - aki pályafutása során először jutott el a harmadik fordulóig Grand Slam-viadalon - a következő körben a 18. helyen kiemelt, az idei Roland Garroson negyeddöntős orosz Veronyika Kugyermetovával találkozik.

Fucsovics Márton viszont vereséget szenvedett a férfi egyes második fordulójában az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Fucsovics kiesett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Az elmúlt időszakban sokszor sérüléssel bajlódó, a világranglistán 98. helyezett magyar játékos 4 óra 11 perces mérkőzésen, ötszettes küzdelemben maradt alul a nemzetközi rangsorban 39. spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben, így nem jutott be a legjobb 32 közé.

Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Alejandro Davidovich Fokina (spanyol)-Fucsovics Márton 7:6 (7-3), 5:7, 3:6, 6:0, 7:6 (10-3)

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Harriet Dart (brit) 6:4, 6:0

korábban:
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga) - Vang Hszin-jü, Csu Lin (kínai) 7:5, 3:6, 6:4