Nívós nemzetközi mezőny versenyez majd a Kincsem Parkba rendezett fogathajtó versenyen

LÁZÁR Zoltán, Szilvásvárad, Masters, nemzetközi fogathajtó verseny, maratonhajtás, fogathajtás, verseny, lovas, sport, fogat
Szilvásvárad, 2022. július 16. Lázár Zoltán halad négyesfogatával a Szilvásváradi Masters nemzetközi fogathajtó verseny maratonhajtásán Szilvásváradon 2022. július 16-án. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Szeptember első hétvégéjén ismét a fogathajtóké lesz a főszerep a Kincsem Parkban. A nemzetközi 3-os kettes- és négyesfogathajtó (VK minősítő) verseny Mondok József emléke előtt tiszteleg.

Tóth Tamás, a kettes- és négyesfogatható válogatott szövetségi kapitánya a szakági világbajnokságokkal kapcsolatban elárulta, hogy a négyesfogathatóknál a hatfős csapatból három hajtó szereplése már biztosra vehető, a többieknek a Kincsem Parkban hétvégén megrendezésre kerülő világkupaversenyen lesz alkalmuk bizonyítani.

A római vb-re a nyolc magyar kvótásból hatan utazhatnak szeptemberben.

A hétvégi versenyen díjhajtás, maraton és akadályhajtásban is megmérethetik magukat a versenyzők a Kincsem Parkban. A világkupaversenyre Csehországból, Romániából, Ausztriából, és Hollandiából is érkeznek.

A versenyen az egyik legnagyobb név a hollandok Európa-bajnoka, Bram Chardon lesz.


- mondta el Tóth Tamás.

Tóth Tamás a verseny alapján jelöli ki a végleges csapatot a szeptemberi római világbajnokságra.

- mondta el a szövetségi kapitány. Tóth Tamás a magyar versenyzők közül kiemelte Lázár Zoltánt és id. Dobrovitz Józsefet és fiát, mint a verseny magyar esélyeseit.

Lázár Zoltán halad négyesfogatával a Szilvásváradi Masters nemzetközi fogathajtó verseny maratonhajtásán Szilvásváradon 2022. július 16-án. Forrás: MTI/Komka Péter

A válogatott kapitánya kiemelte, hogy kettes fogathajtásban remek eredményeket értek el a korábbi években: Magyarország öt éve egyéniben és csapatban is vb-győztes volt.

- mondta el Tóth Tamás.