Négy éve csaknem meghalt, most újra elindul az életveszélyes versenyen

--- Yachting Horizontal
Indian skipper Abhilash Tomy waves aboard his monohull Bayanat as he leaves Les Sables-d’Olonne at the start of the Golden Globe Race, a non-stop single-handed round the world race, and without electronics, on September 4, 2022. (Photo by Sebastien SALOM-GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az indiai Abhilash Tomy 2018-ban csaknem meghalt a Golden Globe földkörüli vitorlásversenyen. A sportember azonban úgy látszik, nem ismeri a félelmet, mert az idei viadalon ismét ott volt az indulók között.

Abhilash Tomy 2018-as szörnyű balesete sokáig emlékezetes marad. Az ausztráliai Perthtől 1900 tengeri mérföldre délnyugatra hatalmas viharba került, s a 14 méteres hullámok között eltörött az árbóca. Ő maga olyan súlyos hátsérülést szenvedett, hogy nem tudott mozogni.

Ezen a videón jól látszik, milyen állapotban volt akkor a hajója.

Egy francia halászhajó mentette ki a súlyos sérülésekkel a kabinban fekvő sportolót. A kórházban titánrudakat helyeztek Tomy hátába, és öt csigolyát merevítették ki.

mondta az indiai vitrolázó. „Az volt az álmom, hogy visszatérhessek erre a versenyre. Nem félek a haláltól, nagyon jól felkészültem, bár tudom, sokan azt mondják, hogy őrültség, amit teszek."