Majdnem megfulladt orrproblémája miatt, sürgősen műteni kellett Simona Halepet

(SP)FRANCE-PARIS-TENNIS-ROLAND GARROS-FRENCH OPEN se Horizontal
(220527) -- PARIS, May 27, 2022 (Xinhua) -- Simona Halep (C) receives medical help during the women's singles second round match between Zheng Qinwen of China and Simona Halep of Romania at the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, on May 26, 2022. (Xinhua/Meng Dingbo) (Photo by Meng Dingbo / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre súlyosbodó légzési nehézségei miatt orrműtéten esett át a kétszeres Grand Slam-győztes Simona Halep. A 30 éves román teniszezőnő már jó ideje szenvedett a problémával, az elmúlt időszakban viszont éjszakánként már olyan nehezen kapott levegőt, hogy szinte fuldoklott, ezért nem halogatta tovább a beavatkozást, a US Open után szinte azonnal megoperálták. 

Miután meglepetésszerű vereséget szenvedett az amerikai nyílt teniszbajnokságon Daria Snigurtól, nyilatkozatban tájékoztatta a szurkolókat a vele történtekről.

„Üdvözlök mindenkit! Amint azt néhányan már tudják, egy ideje orrproblémákkal küszködöm, és a nyár folyamán a helyzet rosszabb lett, különösen Washingtonban.

Ez a probléma megnehezítette a légzést, küzdelmessé váltak az éjszakák, mivel teljesen elzáródott az orrom.

Az egyetlen megoldás a műtét volt. Dr. Daniel Popescu végezte el az operációt, egyúttal plasztikai sebészeti beavatkozást is végzett. Köszönöm neki, valamint aneszteziológusomnak, Dr. Uleia Alexnak is a munkát."

Halep arról is írt, hogy néhány hét pihenő után visszatér a teniszpályára.

Jól sikerült a műtét, hamarosan visszatérhet a pályára Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Meng Dingbo