Könnyekben tört ki a fájdalomtól, hat labdamenet után véget ért a teniszmeccs - videó

Oszaka Naomi, Daria Saville, tenisz
Naomi Osaka of Japan cares about Daria Saville (L) of Australia during the first set of the Toray Pan Pacific Open Tennis at Ariake Coliseum in Tokyo on September 20, 2022. Defending champion Osaka advanced to the second round after one game due to an injury sustained by Daria Saville.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Fuminori Ogana / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Oszaka Naomi bejutott a 16 közé a Tokióban zajló, 758 ezer dollár (303 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán, miután ellenfele egy játék után feladta első fordulós mérkőzésüket.

A japán teniszezőnek ez volt az első meccse a US Open óta - amelyen a nyitókörben kiesett -, riválisa, az ausztrál Daria Saville térdsérülése miatt már a második játékban feladta a küzdelmet.

A sérülést követően néhány percig még ápolták az ausztrál teniszezőt, azonban nem volt képes a folytatásra, így a hazai pályán játszó ellenfele a következő körbe került. Oszaka a sportszerűségét is megmutatta, hiszen amint – könnyek között – összeesett az ellenfele, ő azonnal a segítségére sietett.

A világranglistán jelenleg 48. Oszaka a nyolcaddöntőben az ötödik helyen kiemelt brazil Beatriz Haddad Maiával (16.) találkozik.

A tornát a pandémia miatt 2019-ben tartották meg legutóbb, az akkor Oszakában rendezett viadalon a városban született Oszaka diadalmaskodott.

Eredmények:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Haddad Maia (brazil, 5.)-Naito (japán) 6:4, 6:2
Oszaka (japán)-Saville (ausztrál) 1:0 után Saville feladta
korábban:
Ka. Pliskova (cseh, 6.)-Sinikova (bolgár) 6:2, 6:1
Contreras Gomez (mexikói)-Kenin (amerikai) 7:6 (9-7), 6:4
Csang Suaj (kínai)-Hontama (japán) 6:0, 6:3