Társoldalunk:

Akár 45 fok fölötti hőmérséklet is lehet a 2028-as olimpia helyszínén

2022.09.22. 15:52

A 2028-as Los Angeles-i olimpia miatt Kalifornia különleges óvintézkedéseket vezet be, hogy minél jobban védve legyen mindenki a nyári játékok idején várható szélsőségesen meleg idő következményeivel szemben.

Az amerikai államban attól tartanak, hogy a hőmérséklet tovább emelkedik, és a hőhullámok egyre elterjedtebbek lesznek az éghajlatváltozás negatív hatásai miatt. Ebben a hónapban rekordmeleget mértek Kaliforniában 45 Celsius-fok feletti maximummal, és a szélsőséges meteorológiai körülmények emberéleteket is kioltó erdőtüzeket okoztak.

Próbálnak mindenre felkészülniForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az insidethegames.biz beszámolója szerint Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, aki az extrém hőség elleni védekezésről szóló, s januártól életbe lépő új törvényt aláírta, azt mondta, hogy a mostani példátlan hőhullám "fájdalmas maradványa az éghajlatváltozásnak", és "nem ez lesz az utolsó".

A törvényjavaslat értelmében úgynevezett hőségi besorolási rendszert vezetnek be, és az extrém hőmérséklet hatásainak csökkentésére vonatkozó ajánlásokat tartalmaz majd.