Társoldalunk:

Felgyújtotta magát egy tüntető egy londoni teniszmeccsen - videó

2022.09.24. 09:18

Egészen megdöbbentő jelenetek zajlottak le a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, ahol Sztefanosz Cicipasz és Diego Schwartzman meccsét meg kellett szakítani, mert egy pályára berohanó demonstráló férfi tüzet okozott és felgyújtotta a karját is. Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párban kikapott, így az első nap után 2-2-re áll az európai csapat és a világválogatott.

A férfi a nagy-britanniai magánrepülőgépek használata ellen tiltakozott, legalábbis a pólóján ez a feliratot állt: „Legyen vége a brit magánrepülőknek".

Az akciója után maga oltotta el a lángrakapott kezét, majd a biztonságiak elkapták és levezették a pályáról. Sajtóértesülések szerint férfit a rendőrség letartóztatta, de előbb elővigyázatosságból kórházba szállították. Az alábbi videó, és több lap szerint is véletlenül gyújthatta fel a karját, valószínűleg magában nem akart kárt tenni.

A semmiből jött. Fogalmam sem volt, mi ez az egész. Soha nem történt még ilyen eset a pályán. Remélem, jól van. Úgy akartam folytatni a meccset, hogy ne legyenek kisebb változtatások a pályán, és biztos akartam lenni abban, hogy játszható, különösen az a terület, ahol az incidens történt" – mondta a görög Cicipasz a megdöbbentő eset után.