Társoldalunk:

Ezért tartják Federert minden idők legjobb teniszezőjének - videó

2022.09.24. 15:59

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, de az egyik játszmában a svájci klasszis egy fantasztikus ütéssel megmutatta, hogy miért gondolják őt sokan minden idők legjobbjának.

A meccsen azonban az eredménye másodlagos volt, mivel a londoni O2 Arena közönsége és valamennyi résztvevő a könnyeivel küzdő Federert ünnepelte. A svájci legenda pedig az egyik labdamenetben megmutatta, hogy miért őt tartják a valaha élt legnagyobb teniszjátékosnak. 

Federer fantasztikus ütéssel jutatta át a labdát a másik térfélreForrás: AFP/Glyn Kirk

Az egyik játszmában Federer úgy adta vissza a labdát, hogy a hálótartó vas és a háló közötti pár centiméteres résen ment át az ellenfél térfelére. 

A világsztár 1998 óta tartó profi karrierje során összesen 103 ATP-tornán diadalmaskodott, a Grand Slam-tornák közül az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonban nyolcszor, míg a US Openen ötször diadalmaskodott, húsz GS-sikerével harmadik a férfiak örökrangsorában Nadal és a 21-nél tartó szerb Novak Djokovic mögött.