Csapatot váltott az egyik legjobb magyar országúti kerékpáros

giro d'Italia, 2022, kerékpár, kerékpárverseny, giro, verseny, körverseny, 2022.05.07., Peák Barnabás
Peák Barnabás amerikai kerékpárcsapatnál folytatja karrierjét
Vágólapra másolva!
Az amerikai Human Powered Health kerékpárcsapatánál folytatja pályafutását Peák Barnabás.

A másodvonalat jelentő Pro Teamek (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) közé tartozó amerikai klub a közösségi oldalán jelentette be a 23 esztendős magyar bringás érkezését. Idén a Tour de Hongrie-n is részt vett a Human Powered Health, amelynek talán legismertebb kerékpárosa a kiváló időfutammenő, Giro d'Italia-szakaszgyőztes amerikai Chad Haga, aki nyolc évet tekert a világelitet jelentő World Tourban.

Peák jelenleg a világelitbe tartozó belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux kerékpárosa, a májusi Girón pedig élete első háromhetes körversenyét teljesítette segítőként és zárt összetettben a 110. pozícióban. Márciusban második volt egy holland egynaposon, nyáron a magyar bajnokságon az időfutamot második, a mezőnyversenyt harmadik helyen zárta, majd ugyancsak harmadik lett a V4 nemzetközi verseny magyar szakaszán, és ott volt a müncheni Európa-bajnokságon.

Peák Barnabás amerikai kerékpárcsapatnál folytatja karrierjét Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n.