Társoldalunk:

Kiderült, Anthony Joshua helyett ki ellen bokszol a visszatérő Tyson Fury

2022.09.27. 14:19

Az ex-világbajnok német Mahmoud Charr személyében máris megvan az ellenfele a WBC szervezet nehézsúlyú vb-címét őrző Tyson Furynak.

A brit öklözőnek azután kellett új rivális után néznie, hogy hétfőn kiderült: mégsem csap össze honfitársával, Anthony Joshuával, aki a megadott határidőig nem írta alá a december 3-ra kitűzött találkozóra vonatkozó szerződést, emiatt pedig meghiúsul a "Britannia csatájaként" beharangozott összecsapás.

A Fury-Charr találkozóra az elmaradt mérkőzés időpontjában, december 3-án kerül sor, a színhely pedig Manchester vagy Cardiff lesz.

Tyson Fury hamarosan visszatér, de nem Anthony Joshuával csap összeForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Steve Marcus

"Alig várom, hogy olyan emberrel küzdjek meg, aki harcolni akar, akiben tűz és vágy van" - írta az ellenfélcserét követően Instagramján Fury.

"Minőség döntés. Testvér, a legjobb műsort fogjuk nyújtani rajongóinknak" - válaszolta a libanoni születésű Charr, akinek a német mellett szíriai állampolgársága is van.

A 34 éves, veretlen Fury profi mérlege egy döntetlen mellett 32 győzelem, a 37 esztendős Charr pedig, aki 2017 és 2021 között birtokolta a WBA szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét, eddigi 37 meccséből 33-at nyert meg (19-et kiütéssel), s négyet veszített el.