Djokovic is úgy szeretne elbúcsúzni a profi tenisztől, mint ahogy Federer tette

2022.09.28. 15:35

Roger Federerhez hasonlóan Novak Djokovic is legnagyobb riválisainak társaságában szeretné majd befejezni a teniszkarrierjét.

Azt kívánom magamnak, hogy a családom és a barátaim mellett a legnagyobb ellenfeleim is legyenek ott, amikor elköszönök az élsporttól. A Laver Kupán megható volt Rogert látni a szeretteivel, és én is elgondolkodtam azon, hogy miként akarok majd elbúcsúzni - jelentette ki a szerbek 21-szeres Grand Slam-bajnoka.

Federert is búcsúztattaForrás: AFP/Glyn Kirk

A jelenleg Tel-Avivban versenyző, 35 éves Djokovic ugyanakkor sietett hozzátenni, hogy egyelőre esze ágában sincs visszavonulni. Rafa Nadalt tekintem a legnagyobb vetélytársamnak, 59-szer játszottam már ellene, ami példátlan a sportágunk történelmében. És még mindig nincs vége, remélem, még lesz esélyünk néhányszor megmérkőzni - fejtette ki a belgrádi klasszis, aki 30-szor legyőzte már a 22 GS-trófeával rekorder Nadalt.

Djokovic a világ egyik legjobbjaForrás: AFP/Glyn Kirk

A 41 éves Federer a múlt heti, londoni Laver Kupán köszönt el a profi tenisztől, a 13-8-as vereséget szenvedő európai csapatban ott voltak mellette legnagyobb ellenfelei közül Djokovic, Nadal és Andy Murray is.

Ajánlataink