Társoldalunk:

A magyar MMA-harcos a vb-címmeccs után: Szeretnék elnézést kérni mindenkitől

2022.10.02. 13:12

Borics Ádám pontozásos vereséget szenvedett világbajnoki címmérkőzésén a kevert harcművészetek sportága, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellatornál. 

A kaliforniai Long Beachen rendezett gálán a 29 éves magyar harcos a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio "Pitbull" Freirével csapott össze a pehelysúlyú világbajnoki címért, azonban az övet birtokló 35 esztendős dél-amerikai rendkívül taktikusan hatástalanította próbálkozásainak többségét. Az öt menet után a bírók végül egyhangú döntéssel a bajnokot látták jobbnak, Borics így 20. profi mérkőzésén elszenvedte második vereségét.

Borics Ádám kikapott Patricio "Pitbull" FreirétőlForrás: MMAFighting.com

Borics Ádám a vereséget követően a közösségi oldalán beszélt az összecsapásról:

"Először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől! Nagyon szerettem volna ezt a címet, megnyerni Magyaroszágnak, bármi áron! Ez volt életem legnehezebb edzőtábora, hisz nagyon sok nehéz dolgon mentem át, majd erről egy kicsit kesőbb, nem akarok magyarázkodni. Pitbull jobb volt ma este! Sok dolog miatt... támadás és KO kivitelezés kényszerben voltam. Leginkább amiatt, mert világbajnoktól nem lehet csak védekezéssel elvenni az övet. Általában pontozással se nagyon. Gratulálok Pitbullnak, bemutatta a védekezés magas iskoláját, nem indított semmit első szándékból. Van amit lehet túleröltettem, de a cîm, öv mellett a közönsèget is meg akartam nyerni és nem gondoltam két sikertelen kísérlet után számît még harmadikra is. Úgy gondolom erőnlétem jobb volt, de ez most nem volt elég a győzelemhez. Pszichésen most nagyon kivagyok, mert úgy érzem meg lehetett volna. Bizonyítani szerettem volna a szűkebb környezetem mellett mindenkinek, aki kedveli a küzdősportot. Köszönöm a biztatást! A szurkolást! Mindenkinek aki velem volt! Csalódottságomon ès szerzett sèrülésemen szeretnék mielőbb túljutni és szeretnék mielőbb bizonyítani magamnak. Edzőimnek. Partereimnek. Barátaimnak. Szurkolóimnak. Kritikusaimnak. Ellenfeleimenek. Bellatornak. Küzdősportnak. Mindenkinek."