Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe a kolozsvári tenisztornán

2022 US Open - Day 5 GettyImageRank2 grand slam us open tennis championships wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
Az utolsó felvonásban a válogatott Gálfi 2:2-nél brékelte az olaszt /illusztráció/
Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma bejutott a nyolcaddöntőbe a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 89. játékos eredetileg a lehető legnehezebb sorsolást kapta, mivel az első kiemelt Barbora Krejcikova (14.) lett volna az ellenfele, csakhogy a cseh játékos vasárnapi, ostravai trófeája után visszalépett az erdélyi versenytől. Az ő helyére a 63. helyen álló Lucia Bronzetti, a viadal kilencedik kiemeltje került, aki a legutóbbi öt mérkőzését elvesztette.

A két játékos egymás elleni mérlege 1/1-re állt, tavaly egy svájci viadalon a 23 éves olasz, idén az Indian Wells-i selejtezőben viszont a balatonfüredi teniszező bizonyult jobbnak.

A harmadik találkozón Bronzetti 3:0-lal kezdett, de a bátran támadó, 24 éves magyar 4:4-nél utolérte őt. A következő brék a legrosszabbkor jött, mivel Gálfi 4:5-nél bukta el a szerváját, ami a szettbe került.
A folytatásban a magyar játékos rögtön elvette ellenfele adogatását, majd néhány remek fogadással 4:2-nél megismételte ezt, és 1 óra 10 perc elteltével kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a válogatott Gálfi 2:2-nél brékelte az olaszt /illusztráció/ Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Sarah Stier

Az utolsó felvonásban a válogatott Gálfi 2:2-nél brékelte az olaszt, ami elegendőnek bizonyult a végelszámolásnál, mivel végigvitte előnyét, és 5:4-nél semmire kiszerválta a meccset. A találkozó 1 óra 48 percig tartott, Gálfira a nyolcaddöntőben a spanyol Nuria Parrizas Diaz (75.) vár.

A kolozsvári torna egyéni küzdelmeinek a másik magyarja, Bondár Anna (62.) hétfőn legyőzte az orosz Jelina Avaneszjant, és a délután folyamán a brit Harriet Darttal (90.) csap össze a 16 között.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):

Gálfi Dalma-Lucia Bronzetti (olasz, 9.) 4:6, 6:2, 6:4