Megválasztották a 2022-es év legjobb magyar atlétáit

2022.11.25. 19:25

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége 2022-ben is megválasztotta az év atlétáit és az év edzőjét. A felnőttek között az idén Kozák Luca és Halász Bence vehette át a rangos elismerést.

A díjat a szövetség 1964 óta minden évben odaítéli az adott év legeredményesebb versenyzőinek. Az elismerések köre az évek során bővült, legutóbb 2019-ben egészült ki az Év Áttörése kategóriával, amelyet azok az atléták kapnak, akik a szezon során karrierjük átütő sikerét érték el.

„A magyar atlétika 2022-ben ismét bizonyított. Fontos év volt, mert részben az elmúlt években tapasztalt nem várt szituációk miatt a közelmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, mint ahogyan szerettük volna, különös tekintettel a tokiói olimpiára. Ebből a nehéz helyzetből azonban idén nem csak hogy felálltunk, de még szintet is léptünk. Ennek két vezető alakja Kozák Luca és Halász Bence voltak, akik, ahol elindultak, ott maradandót alkottak. Kiemelkedik az összes versenyük közül a müncheni Európa-bajnokság, ahol mindketten éremmel zártak."

Kozák Luca és Halász Bence is rászolgált az elismerésreForrás: Magyar Atlétikai Szövetség

A két kiemelt versenyzőnkön kívül a többiek is fantasztikus munkát végeztek, senki nem vallott szégyent és komoly tapasztalatokat szereztek a nemzetközi mezőnyben. Madarász Viktória, Szilágyi Réka, Gyurátz Réka és a váltók számára is kiemelkedően sikerült a 2022-es év. De nem csak ők, hanem mindenki más is tudása legjavát adta. Mindenki felmérte és tudja, hogy a jövő évi budapesti világbajnoksággal micsoda lehetőség kapujában áll a magyar atlétika" – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A további díjazottakról ide kattintva tájékozódhat.