Vágólapra másolva!
Bizonyos feltételek teljesítése esetén féláron lehet jegyeket és bérleteket kapni a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra.

Aki belép a Hősök tere szurkolói klubba, majd részt vesz a hetkoznapihos.hu szabadidős rendezvényeinek valamelyikén vagy teljesíti valamelyik egyéni kihívást, az 4 jegyet vagy bérletet 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat a budapesti atlétikai vb-re.

A Monspart Saroltáról elnevezett margitszigeti futókörön adományozott szurkolói klub tagságot Németh Balázs Fotó: Polyák Attila - Origo

Minden verseny teljesítése után újabb kedvezményes vásárlási lehetőség nyílik, de akár már 3 kilométer lefutásával meg lehet szerezni a kedvezményt.

A vasárnap indult szurkolói klub első eseménye a "Sportolásban gazdag új évet!" elnevezésű egyéni kihívás, amely bárhol teljesíthető, akárcsak a január 11. és 23. közötti Zúzmara futófesztivál.

A programban szereplő első sportesemény a Tihany Trail Terepfutó Verseny lesz január 14-én,

de az ország minden részéről szerepelnek versenyek a programban, ráadásul a futás mellett kerékpározás, úszás, triatlonozás és evezés is szerepel a kihívásokban.

Több szempontból is kifizetődő idén az aktív sportolás az atlétika szerelmesei számára Fotó: Polyák Attila - Origo

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója a Margitszigeten köszöntötte az év első napján sportolókat, de a vb szervezői - amint azt vasárnapi közleményükben jelezték - folyamatosan jelen lesznek majd különböző akciókkal az országban zajló sportrendezvényeken, szabadidősport eseményeken.

Féláron vehet jegyeket és bérleteket a budapesti atlétikai világbajnokságra az, aki belép a Hősök tere szurkolói klubba Fotó: Polyák Attila - Origo

"2023 a mozgás éve!

Az ő találkozásuk lesz az a csoda, amit mindenkinek látni kell 2023 augusztusában az atlétikai világbajnokságon" - mondta Németh Balázs.

A 2023-as év és egyben Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére 2023. augusztus 19. és 27. között kerül sor. Több mint 200 országból 2000 atléta versenyez majd az új Nemzeti Atlétikai Központban, illetve a maratoni és gyalogló versenyek belvárosi helyszínein. December 12. óta több mint 65 ezer jegy kelt már el, ami - a tájékoztatás szerint - meghaladja mind a szervezők, mind a nemzetközi szövetség várakozásait.