Vágólapra másolva!
Federico Coriával játszik az első fordulóban Fucsovics Márton, az egyetlen magyar férfi játékos, aki alanyi jogon szerepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján.

A világranglista 73. helyezettje eddig egyszer, 2017-ben mérkőzött meg az ATP-rangsorban 76. argentinnal, és három szettben legyőzte őt. Coria az idén csupán egy meccset tudott nyerni.

Győzelem esetén Fucsovics a második fordulóban a 17. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel találkozhat.

Fucsovics Márton argentin játékos ellen kezd az Australian Openen Forrás: NurPhoto via AFP/Agn Foto/LiveMedia/NurPhoto/Agn Foto

A hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint Balázs Attila végül mégsem indul védett rangsorával az idei első Grand Slam-tornán.

A nőknél mindhárom magyar főtáblás a felső ágra került. Bondár Anna (79.) a nyitó fordulóban Ana Bogdannal (61.) mérkőzik meg. Eddig egyszer találkozott vele, 2019-ben salakpályán a román játékos bizonyult jobbnak. Gálfi Dalma (86.) Cseng Csin-vennel (30.) játszik, ez lesz az első találkozójuk. Udvardy Panna (90.) a kolumbiai Camila Osorióval (82.) csap össze az első fordulóban, akivel szemben 0-2-es a mérlege. Amennyiben összejönne a bravúr, a második körben a világelső lengyel Iga Swiatek jöhet szembe.