Vágólapra másolva!
A profi úszók immáron bőven benne vannak az úgynevezett alapozó időszakban. Azt azonban augusztus óta nem tudjuk, hogyan készül a viadalokra Hosszú Katinka. Legalábbis idáig, a hírek szerint ugyanis elkezdte a munkát a háromszoros olimpia bajnok úszónő is.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya decemberben kijelentette, ha Hosszú Katinka nem kezdi meg az edzéseket, ha nem készül, akkor elfelejtheti a következő esztendőt. Nos, a 2023-as uszodai hírek szerint

az elmúlt időszakban nem sok időt töltött a felkészüléssel Hosszú Katinka. Válogatott társai, akik a Duna Arénában edzenek, idén még nem láttak Katinkát a medence környékén.

„Most, ezekben a hetekben alapozzák meg az évet, az előttük álló feladatok sikeres megoldását a versenyzők" – mondta a kapitány. - Meggyőződésem, hogy senki sem adhat annyi fórt az ellenfeleknek, hogy hónapokig nem tréningezik.

Egyszer fent vagy, aztán, ha nem dolgozol, a mélybe kerülsz, még a nyolcas döntőbe sem kerülsz be, nem hogy érmet szerezz.

Hosszú Katinka Szentendrén kezdte újra az edzéseket Fotó: Csudai Sándor - Origo

Wladár Sándor a szövetség elnöke szerint a versenyzőre kell rábízni a „hogyan továbbot."

„Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, neki magának is át kell állni" – mondta az elnök.

„Az úszás teljes embert kíván. Nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, nincs egy majd még egy nászút, csak a monoton munka"

– mondta a a Ripostnak Wladár Sándor. Majd így folytatta:

"Harmincnégy évesen egy sportoló nem hagyhat ki három-négy hónapot, ha komolyan gondolja a folytatást. Ha Katinka vissza tud állni a sodorba, akkor számolni lehet vele. Ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy a száz érmet nem fogja elérni."

A Bors információja szerint

Hosszú Katinka is megkezdte a munkát, hazai pályán, Szentendrén.