Mentális problémái miatt 23 évesen visszavonult az Európa-bajnok sportoló

46th World Artistic Gymnastics Championships NurPhoto October 28 2015 28th October 2015 Human Interest Sports General News Artistic World Artistic Gymnastics Vertical SQUARE FORMAT
(151028) -- GLASGOW, Oct. 28, 2015 () -- Great Britain's gymnast Elissa Downie competes in the Uneven Bars competition of the women's team final at the 46th World Artistic Gymnastics Championships at the SSE Hydro Arena in Glasgow, Scotland, Great Britain on Oct. 27, 2015. Great Britain won the bronze medal with a score of 172.380 points. (/Han Yan) (Photo by Han Yan / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn bejelentette a visszavonulását a britek Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes tornásza, Ellie Downie.

Downie a 2014-es ifjúsági olimpián elért sikerei után a világbajnokságokon és főleg az Európa-bajnokságokon éremesélyes volt több szeren is,

2017-ben pedig – Kovács Zsófiát megelőzve – egyéni összetettben tudott Eb-aranyat szerezni, ami az első volt a brit tornasport történetében.

A tokiói olimpia előtt aztán

egy krikettmeccs közben szívrohamot kapott és meghalt a testvére, Joshua, emiatt pedig a brit tornász teljesen összezuhant.

Nem vett részt az ötkarikás játékokon sem, és azóta nem is sikerült megközelíteni a korábbi eredményeit.

„Az elmúlt néhány év nagyon kemény volt, ezért

– nyilatkozta Downie. – A torna volt az életem, amióta az eszemet tudom, és büszke vagyok mindenre, amit elég szerencsém volt elérni. A versenyzés és az érmek megszerzése Nagy-Britanniának mindent és még annál is többet jelentett számomra, és ez nagyon fog hiányozni."