Vágólapra másolva!
A kilencszeres bajnok Novak Djokovic három szettben legyőzte pénteken az amerikai Tommy Pault, ezzel ismét bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 21-szeres Grand Slam-győztes, 35 éves szerb játékos ugyan az első játszmában 5:1-es vezetés után "visszaengedte" riválisát és "csak" 7:5-re nyert, a folytatásban már ugyanúgy uralta a mérkőzést, mint a korábbi találkozóin. Paul ezután mindössze három játékot nyert.

A volt világelső, aki 44. GS-elődöntőjében lépett pályára, 2 óra 22 perc alatt harcolta ki a továbbjutást.
A világranglistán 35., 25 éves Paul első Grand Slam-elődöntőjében szerepelt, ő volt az első amerikai a négy között Melbourne-ben 2009 óta, amikor Andy Roddick vívott ott elődöntőt.

Djokovic-Cicipasz döntő lesz a férfiaknál Forrás: AFP/William West

Djokovic az Australian Openen sorozatban 27. győzelmét aratta, ezzel megdöntötte Andre Agassi tornarekordját. Emellett 40 meccs óta veretlen ausztrál földön, ahol legutóbb a 2018-as AO nyolcaddöntőjében kapott ki. A 22. Grand Slam-győzelmére hajtó játékosra - aki ezzel utolérhetné az örökrangsor élén Rafael Nadalt - a vasárnapi döntőben a harmadik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz vár. A 2021-es Roland Garros döntőjének "visszavágóján" - amelyet Djokovic kétszettes hátrányból nyert meg - a világranglista első helye is tét lesz.

Eredmények:

férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 4.)-Paul (amerikai) 7:5, 6:1, 6:2
Cicipasz (görög, 3.)-Hacsanov (orosz, 18.) 7:6 (7-2), 6:4, 6:7 (6-8), 6:3