Hosszú Katinka és Tusup, Dzsudzsák esete Zimány Lindával, meg a pornós Jordan

2023.01.29. 05:56

Az elmúlt hónapokban szinte nem telt el úgy nap, hogy a bulvársajtó ne foglalkozott volna az egykori sztárpár, a kolumbiai énekesnő Shakira és a Barcelona korábbi sztárfocistája, Gerard Piqué botrányos szakításával. Ki ne tudná, hogy klipek születtek, életnagyságú voodoo-boszorkányok kerültek elő az elválás kapcsán, amelyből sajnos a gyerekek sem maradtak ki. A sportvilágban - legyen az külföldön, vagy itthon - számos hasonló eset került a címlapokra, még ha olykor azért a Shakira-Piqué párosnál kevésbé hangosra is sikerült a szakítás. Érdekes sztorikból azonban így sincs hiány, ezek közül válogattunk. 1. rész.

Ha valaki híres sportoló lesz, annak számolnia kell azzal a ténnyel, hogy bizony a magánéletét is a nyilvánosság előtt fogja élni, ha akarja, ha nem. Vannak olyan sztárok, akik ezt élvezik is, és életük minden pillanatát kiteregetik a közösségi oldalakon, a sajtóban. Persze akadnak olyanok is, akik próbálnak ettől távol maradni, több-kevesebb sikerrel. Ugyanis azt be kell látni, hogy ha valaki híres, arra kíváncsiak a rajongók, így szinte lehetetlen feladat a családi életük titokban tartása. Főleg, ha válásról, botrányról van szó. Ezekből pedig bőven akad példa a sportvilágban.

Hosszú-Tusup: Az évtized válása

Mi mással is kezdhetnénk, mint a hazai sportélet egyik legjobban felkapott válásával, amely olykor már-már egy magyar szappanoperára hasonlított. Hosszú Katinka és a korábbi edző-férje, Shane Tusup szakítása hónapokig volt téma minden magyarországi portálon, újságban.

Nem túlzás azt állítani, hogy a 2018-as Hosszú-Tusup szakítás itthon az évtized válása volt. Ekkoriban Hosszú Katinka minden egyes rezdülése, minden fotója, lankadatlanul érdekelte az embereket - a háromszoros olimpiai bajnok úszónő azóta próbál sokkal jobban a háttérben maradni. Nem csoda, hogy a 2018-as év első fele edző-férjével, Shane Tusuppal kapcsolatos válságáról szólt.

A nagy szerelemből csúnya válás lettForrás: AFP

A kettejük közötti, a nyilvánosság előtt zajló konfliktus májusra mélyült el, amikor a háromszoros olimpiai bajnok úszónő saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a közös munkának és a házasságuknak is vége. Nem sokkal később Katinka félmilliónál is több követővel rendelkező közösségi oldala eltűnt a Facebookról, majd Tusup nyílt levélben azt állította, hogy felesége kétszer is megcsalta. Ugyanakkor az is köztudott, hogy Hosszú Katinkának inkább Tusup agresszív viselkedéséből lett elege.Másnap a sportolónő Instagramján azt írta, hogy Facebook-oldalát az adminjogokkal rendelkező Tusup törölte.

Shane Tusup viszont teljesen passzívvá vált, május végén kiadott nyílt levele után sokáig semmit nem posztolt. Válóperük szeptemberben kezdődött, amely a majdnem kétmilliárd forintos közös vagyon miatt nem volt egyszerű történet. Bár még a szakértők is arra tippeltek, hogy a házasság viharos befejezése és Tusup Amerikába távozása után hosszadalmas válási procedúráról lesz szó, a felek mégis megegyeztek fél év után. A hírek szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy az úszónő végül nagylelkűen osztozkodott.

Tusup azóta is gyakran szereplője a hazai bulvármédiának - többek között a színésznő, Szabó Zsófival is együtt volt, majd ennek a kapcsolatnak is az edző agresszív viselkedése miatt lett vége -, míg Hosszú Katinka azóta hozzáment Gelencsér Mátéhoz és az úszást már a háttérbe szorította.

Dzsudzsák és Zimány: Se veled, se nélküled

Nem Hosszú Katinka és Shane Tusup viharos válása volt az egyetlen, amely bombaként robbant a hazai sportvilágban. Ha létezik olyan focista, akivel gyakorlatilag mindegy is, mi történik, elég leírni a nevét, máris tízezrek olvassák, az Dzsudzsák Balázs. Így nem csoda, hogy a DVSC magyar válogatottsági rekorderének a magánéletére is sokan kíváncsiak. Nem volt ez másképp Zimány Linda esetében sem.

Az egykori sztárpár kapcsolata még 2010 decemberében kezdődött, amikor Dzsudzsák a PSV Eindhovenben játszott és nagy sztár volt Hollandiában. A modell és a focista először tíz hónapig volt együtt, de a játékos barátai szerint már régóta nem működött igazán jól ez a nagy „látszat" szerelem. Ám itt még nem volt vége a sztorinak. Később kiderült, újra egy párt alkotnak, és a legnagyobb szerelemben élnek, ám kapcsolatukat szerették volna titokban tartani.

Dzsudzsák Balázs és Zimány Linda kapcsolata is véget értForrás: story4.sajtoklub.tv

A sztárpár korábban többször is szakított egymással, végül mindig kibékültek, ezért is lehetett azt gondolni még 2014-ben is, hogy bár vannak hullámvölgyek a kapcsolatukban, együtt vannak, még ha nem is verik azt nagydobra.

Végül Vörösbaranyi József, az akkor már a Dinamo Moszkvában focizó Dzsudzsák Balázs menedzsere öntött tiszta vizet a pohárba a Blikk kérdésére.

"Már egy éve nincsenek együtt Lindával. Egyáltalán nem foglalkozik már vele, hiszen semmilyen kapcsolat nincs már közöttük. Lindának a saját dolga, hogy mit csinál"– mondta akkor határozottan Vörösbaranyi József.

A hírek szerint akkor romolhatott meg a pár kapcsolata igazán, amikor Dzsudzsák az orosz Anzsi Mahacskala együtteséhez igazolt. Zimány Linda követte szerelmét Moszkvába, ahol végül nagyon egyedül érezte magát. Érdekesség, hogy a Loki játékosát a szintén modell Palvin Barbarával is összeboronálták már, de végül ez a szál elcsendesedett, azóta pedig nem sokat hallani Dzsudzsák nőügyeiről.

Michael Jordan igazi virtuóz volt az ágyban is, a házassága bánta

Természetesen külföldön is akadnak olyan sportolók, akiknek a viharos kapcsolatuk címlapra került, akár hosszú hónapokra is beszédtémát szolgáltatott a rajongók számára.

A Chicago Bull és az NBA valaha volt egyik legnagyobb legendája, Michael Jordan sem maradt ki anno a "jóból." Az amerikai sportélet legdrágább válása Michael Jordanhez fűződik. A Chicago Bulls ikonja 2006-ban 17 év házasság után intett búcsút Juanita Vanoynak, aki 168 millió dollárt (51,1 milliárd Ft) kapott a válás során.

"Pontosan egyéves vita után egyeztek meg – tudatta a brit The Timesszal egy bírósági alkalmazott. – Házassági szerződésükben az állt, hogy válás esetén a feleséget illeti meg a vagyon fele."

Jordanék nyomatékkal kérték a sajtót, hogy igyekezzenek tiszteletben tartani a nehéz napokat átélő família magánszféráját, ám ez természetesen nem sikerült, és számos szaftos sztori került napvilágra Jordanről.

Jordan a nők terén mindenevőnek bizonyult a lapok szerint. Ázsiai, fehér bőrű vagy fekete, szőke hajú vagy vörös, sztriptíztáncosnő, pornósztár vagy diáklány: a sztárnak egyre ment. A mennyiség olykor a minőség rovására is ment, amikor a Wizards idegenben játszott, rendre két, olykor három nő várta a csapatkapitányt a szállodaszobában.

Michael Jordan és exfelesége, JuanitaForrás: AFP/Stan Honda

Az Origo egy korábbi cikkében írtunk róla, hogy a legendás játékos az orális szexet részesíti előnyben. Étvágya kimeríthetetlen volt. Az egyik alkalmi barátnő - civilben sztriptíztáncosnő - mesélte, hogy miközben igyekezett kielégíteni Jordant, a zseniális huszonhármas szimultán telefonszexet folytatott. Jordannek a barátok felesége sem jelentett tabut. Volt rá példa, hogy egy partin eltűnt a fürdőszobában az egyik üzleti partnere nejével, miközben a mit sem sejtő férj az ugyancsak gyanútlan Juanitával Martinit kortyolgatott a nappaliban.

Melissa Kellogg, egy akkor huszonhárom éves, Észak-Karolina-i diáklány - aki érdekes módon a nevét is adta a sztorihoz - például így vallott 2000 decemberében lezajlott kalandjukról: "Esküszöm, hogy senkivel sem volt ilyen jó az ágyban, mint Michaellel."

A pornókirálynő és ex-sztriptíztáncosnő, Kylie Ireland - aki 1993-ban, Denverben jött össze a kosarassal - még Melissánál is hálásabban beszél Jordanről: Páratlanul kitartó az ágyban, és olyan teste van, hogy az hihetetlen. És neki van a legnagyobb, hogy is mondjam, szóval értik... Pedig találkoztam egy-két férfival a praxisomban."

Nem csoda, hogy a felesége válni akart.

Mike Tyson: Erőszak, börtön, tragédia

A botrányhős amerikai ökölvívó, Mike Tyson első házassága alig több mint egy évet bírt ki, a színésznő Robin Givenstől 1989-ben vált el. Ez nem is csoda, Tyson állítólag többször viselkedett erőszakosan, s életveszélyesen megfenyegette kedvesét. Robin Givens a válási iratokban azt állította, hogy a nyolcvanas évek végén, házasságuk alatt a sportoló „erőszakos volt, és indokolatlan dühkitörései voltak".

Ezt követően is képtelen volt ellenállni a kísértésnek: elkezdett éjszakai bárokba járni, táncoslányokkal ismerkedni. Később nemi erőszak miatt kellett bíróság elé állnia. 1992-ben a 18 éves Desiree Washington megerőszakolása miatt hat év börtönbüntetésre ítélték – jó magaviseletért végül 1995 tavaszán szabadult.

Bár a sztárbokszoló tagadta, hogy bármit is elkövetett:

Mike Tysonnak nem volt könnyű életeForrás: AFP/Eugene Garcia

"Hadd ismételjem el itt, amit elmondtam a per előtt, a per során, az ítélet kihirdetésekor, a feltételes szabadlábra helyezésem előtti meghallgatáson, a szabadulásom után, és amit addig fogok mondogatni, amíg sírba nem tesznek. Nem erőszakoltam meg Desiree Washingtont. Ezt tudja ő is, Isten is tudja, és tettei következményeivel együtt kell élnie élete hátralévő részében."

A szabadulása után sem hagyott fel az önpusztító élettel, majd 2009-ben házasságra lépett Lakhia Spicerrel (Kiki Tyson), aki fontos támaszt jelent számára a függőségei elleni harcban. Tysonnak különböző nőktől nyolc gyermeke született. Egyik kislánya, Exodus négyéves korában balesetben meghalt. A kislánynak a nyaka köré véletlenül zsinór tekeredett amikor a phoenixi otthonukban egy erősítő géppel játszott. Jelenleg Las Vegasban él feleségével és két, Kikitől született gyermekével, Milannal és Moroccóval, de a többi gyermekének is gondját viseli.

Tiger Woods: A nőket megalázó szörnyeteg

Az amerikai golfikon, Tiger Woods botrányos körülmények közt vált el feleségétől, Elin Nordegrentől, akivel 2004 októberében házasodott össze a karibi Barbadoson.A népszerű sportoló jó hírének rengeteget ártott, hogy kiderült, többször megcsalta feleségét, aki végül több mint 100 millió dollárt (30 milliárd Ft) kapott válásuk során.

"Szomorúak vagyunk, hogy véget ért a házasságunk, és a legjobbakat kívánjuk egymásnak" - állt az egykori házaspár közleményében, a két gyermekük felügyeletét megosztották. 

Tiger Woods a feleségével sem bánt jólForrás: AFP/Ezra Shaw

A házaspár magánélete akkor került reflektorfénybe, amikor Woods a háza előtt autójával balesetezett. Később kiderült, családi vita miatt történt a karambol, majd több nő is felbukkant, akik azt állították, hogy viszonyuk volt a sportolóval. Tiger Woods igazi szörnyetegként bánt a nőkkel. Ezt a viselkedésmintát otthonról hozta: Woods apja gyakorlatilag tönkretette saját gyermekét.

Neki és a családjának olyan megaláztatásban volt része, amiben alighanem csak keveseknek. Az emberek nem bíztak benne, és sérülései miatt többé már a golfpályán elért eredményei mögé sem tudott elbújni.

Hamarosan olvashatják a sorozat 2. részét.