Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó nem fukarkodott a szuperlatívuszokkal Novak Djokovic tizedik diadala után az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kiemelve, hogy tavaly még oltatlansága miatt kitoloncolták Ausztráliából a szerb klasszist.

Spanyolország:
As:
"Ennél jobban nem lehetett volna visszavágni. Djokovic megnyerte imádott tornáját, és ugyanazok tapsolták meg, akik egy éve még rosszallóan beszéltek a viselkedéséről."

Marca:
"Djokovic számára minden megváltozott 378 nap alatt. Egy évvel azután, hogy kiutasították, tizedszer is megnyerte az Australian Opent."

El Pais:
"Djokovic megváltotta magát a paradicsomában, és 22. Grand Slam-serlegével utolérte Rafael Nadalt. A döntőben Sztefanosz Cicipasz ellen lezárta a hibátlanul végigjátszott versenyt, és ismét világelső lett."

A nemzetközi sajtó nem fukarkodott a szuperlatívuszokkal Novak Djokovic újabb diadala után Forrás: AFP/William West

Anglia:
Daily Mail:
"Deportáltból domináns. Az érzelmektől elborított Djokovic tizedszer lett Ausztrália királya."

The Sun:
"Az a fickó, akit a hatóságok kíméletlenül kipenderítettek úgy, hogy egyet sem üthetett a labdába, ezúttal nem kiközösítettként, hanem ünnepelt hősként távozik Melbourne-ből."

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Könnyek és újjászületés. Bezárult a kör Melbourne-ben."

Corriere dello Sport:
"Djokovic ismét történelmet írt."

Franciaország:
L'Equipe:
"Djokovic újra a világ tetején. Huszonkettedik trófeájával csatlakozott Nadalhoz a Grand Slam-csúcson."

Svájc:
Blick:
"Egy éve szégyent-gyalázatot kiabáltak rá, és kizárták az Australian Openről. Most a 'Djoker' megkoronázta visszatérését tizedik melbourne-i győzelmével, ami nagy elégtétel neki."