Kiderült, ki kezd a Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa világdöntőjének selejtezőjében

tennis Horizontal
Zsombor Piros of Hungary serves against Thanasi Kokkinakis of Australia during their men's singles tennis match of the 2022 Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary in Sydney on March 5, 2022. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor játssza az első egyest Benjamin Bonzi ellen a Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa világdöntőjének selejtezőjében Tatabányán.

A világranglistán 182. Piros pénteken 14 órakor lép pályára Bonzi (45.) ellen, majd a rangsor 71. helyén álló Fucsovics Márton következik Ugo Humbert-rel (86.) szemben az új, hatezer fős sportcsarnokban.
Szombaton a páros mérkőzésen a Marozsán Fábián, Valkusz Máté kettős az Arthur Rinderknech, Nicolas Mahut duó ellen lép pályára. Ezen a napon rendezik egyesben a Fucsovics-Bonzi és a Piros-Humbert összecsapásokat - ha szükséges.

Piros Zsombor lesz az első pályára lépő magyar Forrás: AFP/Muhammad Farooq

Nagy Zoltán, a Davis Kupa-csapat kapitánya a sorsolásról a szövetség közösségi oldalán kiemelte: az összeállítások ismeretében nagyjából az történt a sorsoláson, amire számítottak, így azzal eddig különösebben nem is foglalkoztak, hogy ki kezd, ahhoz majd úgy is alkalmazkodniuk kell.

"Hiszünk a játékosainkban. Délután lesz még egy edzésünk, és onnantól kezdve már csak a frissítésé lesz a főszerep"

- nyilatkozta. Kiemelte: Piros Zsomborról köztudott, hogy szeret a Davis Kupában játszani, ő pedig olyan játékosként ismeri, akinek plusz adrenalintöltetet ad, ha nagyszámú magyar közönség előtt léphet pályára.

"Most is ebben bízom, hogy a teljesítményére, játékára ezúttal is ilyen hatást gyakorol. Tehát egyáltalán nem baj, hogy éppen ő kezd pénteken"

- mondta. Kifejtette: az első napon a minél jobb magyar eredményben bízik, de a papírforma alapján Fucsovics Mártonnak azért nagyobb esélye van a győzelemre.

nyilatkozta.

A selejtező győztese a döntő 16 csapatos csoportkörben folytathatja szereplését szeptemberben.
A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4-1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem.