Túlélte a brutális leütést és világbajnoki övet szerzett a mexikói bokszoló - videó

Emanuel Navarrete v Eduardo Baez GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT BOXING
SAN DIEGO, CALIFORNIA - AUGUST 20: Emanuel Navarrete takes a moment prior to his fight against Eduardo Baez during their 12 round bout at Pechanga Arena on August 20, 2022 in San Diego, California. Michael Owens/Getty Images/AFP (Photo by Michael Owens / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Óriási csatában, mondhatni hősiesen küzdve szerezte meg a WBO profi ökölvívó szervezet nagypehelysúlyú világbajnoki övét a mexikói Emanuel Navarrete.

Helyi idő szerint pénteken este Glendale-ben csapott össze egymással a mexikói Emanuel Navarrete és az ausztrál Liam Wilson, a találkozó tétje pedig a Shakur Stevenson által hátrahagyott, így betöltetlen WBO nagypehelysúlyú világbajnoki cím volt. Az ütközet egyértelmű favoritja a volt kispehely-, majd pehelysúlyú világelső Navarrete volt, ennek ellenére Wildon igen csak feladta a leckét riválisának, számol be az összecsapásról a Profiboksz.hu szaklap.

A negyedik menetben majdnem teljesen fel is borult a papírforma, ugyanis Navarrete padlót fogott, ráadásul úgy tűnt, komolyabb bajban is, amit talán az is jól jelzett, hogy a számolás közben, a segédei kvázi javaslatára még a fogvédőjét is kiköpte, vélhetően amiatt, hogy így is nyerjen egy kis plusz időt a regenerálódásra.

A hatodik etapban Navarrete ismét bajba került, ezt követően viszont ritmust tudott váltani, és a 9. menetben már ő ütötte le ellenfelét, a felvonás záró percébe fordulva pedig a vezetőbíró leléptette Wilsont (TKO). Említést érdemel, hogy a leállításkor Navarrete mindhárom pontozónál vezetett (76-75, 77-74, 77-74).