Szingapúrban rendezik a 2025-ös vizes vb-t

FINA vizes VB 2022, FINA, 2022.07.03., 19. FINA Világbajnokság, záróceremónia, Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda
Vágólapra másolva!
Szingapúr lesz a házigazdája a 2025-ös vizes világbajnokságnak a világszövetség (World Aquatics) csütörtöki bejelentése szerint.

Huszain al-Muszallam, a WA elnöke kiemelte, Szingapúrban minden adott a vb-rendezéshez.
"Világszínvonalú létesítmények, bizonyított tapasztalat a legmagasabb szintű világesemények rendezésében és a vizes sportok átfogó megközelítése, amely a közösségitől a profi szintig terjed" - fogalmazott a sportvezető arra utalva, hogy Szingapúr volt világkupa-állomása a hat vizes sportág közül ötnek, emellett rendezett junior úszó vb-t is.

Tavaly májusban eredetileg Fukuokában rendezték volna a világbajnokságot, amelyet 2021-ből halasztottak el. Végül a japán város - amely a koronavírus-járvány miatt lépett vissza - idén lesz házigazda, tavaly pedig Budapest volt a rendező beugróként. Az eredetileg idén novemberre kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztották.

Azzal, hogy Fukuoka és Doha után sorozatban harmadszor is ázsiai helyszíne lesz a vb-nek, al-Muszallam szerint "a kontinens bizonyítja kivételes elkötelezettségét a világ legjobb vizes sportolói felé".

A 2025-ös vizes világbajnokságon több mint 2500 sportoló vesz majd részt a WA 209 tagországának képviseletében.