Bocsánatot kért a miniszter macskáját lelövő sztársportoló

Italian Time Trial Championship (Men-Women-U23) NurPhoto General news Human Interest June 22 2022 22th June 2022 Cycling Italian Time Trial Competition Horizontal RACE SPORT
Antonio TIBERI TREK SEGAFREDO during the Street Cycling Italian Time Trial Championship (Men-Women-U23) on June 22, 2022 at the S. Giovanni Natisone in S. Giovanni Natisone, Italy (Photo by Luca Tedeschi/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Luca Tedeschi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pár napja mi is megírtuk, hogy a profi országúti kerékpáros, az olasz Antonio Tiberi megölte az egyik san marino-i miniszter macskáját.

A fiatal, 21 éves sportoló 4000 eurós (több mint 1,5 millió forintos) pénzbírságot kapott, csapata, a Trek-Segafredo pedig egyelőre felfüggesztette.

A 21 éves sportoló a juniorok között időfutamban világbajnoki címet szerzett 2019-ben. A hírek szerint Tiberi egy légpuskát próbált ki, amivel a macska fejét célba vette, és lőtt.

A háziállat a turizmusért felelős San Marino-i miniszterhez, a korábbi kormányzóhoz, Federico Pedini Amatihoz tartozott, aki elmondta: senkit nem zavart a macska, amely hosszú ideje élt a családdal és a három éves kislánya kedvence volt. „Értékelem, hogy a srác elismerte a tettét, de nem kel feltétlenül az ilyen embereket befogadnunk" – tette hozzá.

Antonio Tiberi egyelőre nem versenyezhet Forrás: NurPhoto via AFP/Luca Tedeschi/LiveMedia/NurPhoto/Luca Tedeschi

A Trek tehát felfüggesztette a sportolóját, és arról írtak, hogy szükség esetén további lépéseket tesznek. Kedd este a sportoló is megszólalt, Twitteren tett közzé egy közleményt.

Tiberi itt leírja, hogy hülyeséget csinált, megbánta tettét és csak utólag gondolt bele abba, hogy milyen veszélyes dolgot tett. Nem keres kifogásokat, vállalja a következményeket a cselekedetéért, ami szerinte „szégyenletes". Tiberi azt is írja, hogy megérti a felháborodást, amit okozott, ezét mindenkitől bocsánatot kér, különösen a minisztertől, a San Marino-i emberektől és a csapatától.

Tiberi szerint a bocsánatkérés semmit sem ér tettek nélkül, ezért a 2023-as pénzdíjait felajánlotta San Marino-i állatvédőknek, szabadidejében pedig önkénteskedni is fog ilyen szervezeteknél.

A szurkolókat egyelőre nem hatotta meg a bocsánatkérés, többségük szerint a csapatának már rég ki kellett volna rúgnia a bringást.