Erős mezőnyben ért el szép eredményt Németországban a Mountainbike-os Buzsáki Virág

2023.03.13. 15:58

Obergessertshausenben állt rajthoz a svájci JB Brunex Superior Factory Racing magyar versenyzője, a 23 éves Buzsáki Virág.

Buzsáki az MTB-s mezőnyben egy C1-es kategóriájú versenyt teljesített és végül hetedik lett.

"Ezúttal hetedik lettem. Sokkal jobban ment már, mint múlt héten! Ez egy C1-es verseny volt Németországban, így nyilván a mezőny is erősebb volt" - mondta Buzsáki Virág a versenyről.

Buzsáki Virág ismét jól szerepeltForrás: Miclas Haasis - EGO Promotion

"Be tudtam építeni a múlt héten tanultakat, de még így is van még mit finomítani a taktikai készségeimen. Egy kicsit okosabb versenyzéssel simán meg lett volna a Top5. Hideg volt és szél, előző napokban és ma is sokat esett, így a mező része nagyon saras és csúszós volt a pályának, az erdőben pedig a gyökerek adtak plusz feladatot. Az elejét kicsit ellőttem, szándékom volt erőt fitogtatni, ennek hamar meg is ittam a levét, viszont szépen vissza is jöttem, a verseny közepén igazán erős versenyzést mutattam, a főni is elégedett. Az utolsó körre estem szét, sokat hibáztam, technikai baki is befigyelt, így sikerült szinte megdupláznom a hátrányomat egy kör alatt" - tette hozzá a magyar versenyző.

A versenyt a holland Anne Terpstra nyerte, aki tavaly a vk összetettet csak az utolsó világkupán elkapott betegség miatt nem hódította el.