A világ legjobbjaival készülhetnek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók

JÁSZAPÁTI Petra; KERKHOF, Yara van
Gdansk, 2023. január 14. Jászapáti Petra (b) és a holland Yara van Kerkhof a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 500 méteres versenyének elődöntőjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötöttek a dél-koreai sportegyetemmel, a tervek szerint a magyar férfi versenyzők közös edzőtáborokban is részt vehetnek majd a világ legjobb korcsolyázóival.

A szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedden úgy fogalmazott, a magyarok számára ez egy nagyon komoly lehetőség, mellyel új lendülethez juthatnak.

- jelentette ki Bánhidi, aki szerint különböző tervek vannak a közös edzőtáborok vonatkozásában.

"Speciális időszakon vagyunk túl mind a szezon, mind pedig a felkészülés tekintetében, egyfelől mert a Liu-testvérek országot váltottak, másfelől mert a háborús helyzet és az infláció szintén megnehezítette a helyzetünket, az idény első két világkupa-futamára el sem tudtunk utazni" - mondta a csapatmenedzser.
Bánhidi Ákos úgy értékelt,

nagyon jó eredmény, hogy az összes magyar váltó kijutott a világbajnokságra, ahol aztán a női együttes "egy nüansz" miatt nem jutott be az A döntőbe, ahol már éremért korcsolyázhatott volna.

"A hat világversenyről, amelyen részt vettünk, háromról éremmel tértek haza a hölgyek, ez pedig egy nagyon komoly teljesítmény az előzmények után. Ugyanakkor mindenképpen ide sorolnám a férfi váltó drezdai világkupán szerzett bronzérmét, melyet olyan korcsolyázók hoztak el, akik korábban nagy ritkán, épphogy szóhoz jutottak a váltóversenyek tekintetében" - mondta a szakember.

Bánhidi Ákos szerint továbbra is várhatóak a jó eredmények a magyar válogatottól Fotó: Polyák Attila - Origo

A női csapatról Bánhidi úgy nyilatkozott, nagyon fontos, hogy "az utánpótlás korosztályból hogyan integráljuk a versenyzőket az olimpiai keretbe", míg a férfiaknál "előre kell tekinteni", és a jelenlegi helyzetből "kell az építkezést folytatnunk."

Bánhidi Ákos elmondta, április közepétől egyéni felkészülés következik a versenyzők számára, a közös munka pedig május elejétől kezdődik. Terveznek alapozó edzőtábort előbb Horvátországba, majd Észak-Olaszországba, ezeken a női és a férfi csapat tagjai közösen vesznek majd részt, aztán a tervek szerint a férfiak a Koreai Köztársaságba utaznak majd edzőtáborozni a sportegyetemre.