Temesvári Andrea megdöbbentő részleteket árult el a rákkal küzdő legendás teniszezőről

2023.03.23. 07:37

Felépült a korai stádiumban észlelt torok- és mellrákból a korábbi teniszcsillag, Martina Navratilova. Az amerikai sportoló jelenleg is kiváló kapcsolatot ápol egykori párostársával, Temesvári Andreával, aki lelki támaszt nyújtott nehéz helyzetben lévő barátjának.

A 66 éves legendás játékos - aki 2010-ben már átesett egy sikeres mellrákkezelésen - januárban jelentette be, hogy diagnosztizálták nála a betegséget, nemrég pedig egy televíziós interjúban elárulta, az orvosok gyógyultnak nyilvánították. Navratilova korábbi párostársa, Temesvári Andrea, akivel 1986-ban megnyerték a Roland Garrost, azóta is tartja a kapcsolatot az 59-szeres Grand Slam-győztes teniszezővel. 

A Metropol megírta, hogy Temesvári amint értesült a megdöbbentő hírről, azonnal kereste Navratilovát és beszélt vele.

Temesvári Andrea a mai napig tartja a kapcsolatot Martina NavratilovávalFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Tizenhárom évvel ezelőtt már átesett egy sikeres rákkezelésen Martina. Amikor tavaly karácsony előtt beszéltem vele, éreztem a hangján, hogy nagyon meg van ijedve. Mondta is, 2010-ben nem gondolt arra, hogy közel a vég, most viszont eszébe jutott, hogy ez a karácsony lesz az utolsó az életében. Nincs mit szépíteni a dolgon, halálfélelme volt, amit nem is tagadott" - mondta Temesvári.

Egykori partnere szerint Navratilova legalább olyan erőteljesen küzdött az életéért, mint annaki idején a teniszpályán a tornagyőzelmekért.

Bevallom, én biztos voltam abban, hogy Martina ezt a csatáját is sikeresen megvívja, győztesen jön ki az ütközetből, mert az élni akarása mindent legyőz. Mindig nagy küzdő volt, számomra is óriási öröm, hogy meggyógyult. Igaz, vár még rá néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez már elsősorban a megelőzés érdekében történik" - árulta el Temesvári, aki nagyon várja, hogy ismét beszéljen a legendás teniszcsillaggal.

Martina Navratilova legyőzte a rákotForrás: AFP/Glyn Kirk

"Elmondom majd neki, hogy gratulálok azért, mert ismét tudta, mikor kell rákapcsolnia. Vesztes állásból csak a legnagyobbak képesek nyerni. Martina pedig újra győzött!" - tette hozzá a korábbi GS-győztes magyar játékos.