Újabb amputáción esett át az olimpiai bajnok sztársportoló

2023.03.24. 17:08

Ismét életmentő műtéten esett át az oimpiai bajnok orosz műkorcsolyázó, Roman Kosztomarov: ezúttal a bal kezének ujjait kellett amputálni a vérmérgezés továbbterjedésének elkerülése érdekében.

A 2006-os téli olimpián aranyérmet szerző sportolóról nemrég még azt mondták az orvosok, hogy a szervezete nem tudná elviselni az újabb műtétet, ám pénteken délelőtt végül mégis végre kellett rajta hajtani azt a fertőzés túlzott terjedése miatt.

Orosz sajtóhírek szerint Kosztomarov jobban viselte az operációt a vártnál, de a biztonság kedvéért visszahelyezték őt a lélegeztetőgépre.

Roman Kosztomarov újabb amputáción esett átForrás: AFP/Yuri Kadobnov

A 46 éves sportoló még januárban került kórházba tüdőgyulladással, ám azóta az agya, a veséje és a mája is károsodott, és a kialakult üszkösödések miatt minden végtagján kellett amputációt végrehajtani. Március közepén lekapcsolták a lélegeztetőgépről és magához tért, ám a poszttraumás stressz szindróma jelei mutatkoztak rajta, ráadásul elkékült a bal keze is, ami a vérmérgezés jele, és ami miatt szükség volt a pénteki műtétre.

A passion.ru információi szerint pedig a rengeteg gyógyszer mellékhatásaként a májfunkciói is tovább romlottak, ami tovább csökkenti Kosztomarov túlélésének esélyét.