A kínai színekben versenyző Liu testvérek csalódást keltően kezdték első versenyüket

Liu Shaoang
Liu Shaoang az 1500 méter regnáló világbajnokként nem tudott győzni a rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságán
Vágólapra másolva!
Az országváltásuk óta először indultak versenyen olimpiai bajnokaink, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A péntek óta tartó rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságán immáron kínai színekben versenyezve indultak, de nem sikerült maradandót alkotniuk.

A világbajnokságról lemaradt párosnak azért is volt fontos az országos bajnokság, mert ezen a versenyen már a válogatottba kerülés is a tét. A még magyar színekben olimpiai bajnoki címet nyert testvérpárosnak célja, hogy a kínai válogatottba bekerüljön, de első versenyükön megtapasztalhatták, hogy mennyire erős a mezőny. A két korcsolyázó az 1500 méteres távon magabiztosan jutott döntőbe, ott azonban némi meglepetésre a szám regnáló világbajnoka, Liu Shaoang a harmadik, míg Liu Shaolin Sándor a hatodik helyen végzett - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Liu Shaoang az 1500 méter regnáló világbajnokként nem tudott győzni a rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságán Forrás: Twitter

Liuék 500 méteren is indultak, ám maradandót a legrövidebb távon sem sikerült alkotniuk, Liu Shaolin Sándor a harmadik, míg testvére a negyedik lett.