A magyar fallabdázó telt ház előtt nyert szettet a világbajnok ellen

Farkas Balázs megizzasztotta a világbajnok Mohamed El Shorbagyot
Vágólapra másolva!
Először járt Budapesten a korábbi világelső fallabdázó, az egyiptomi-angol Mohamed El Shorbagy, aki Farkas Balázs ellen megcsillogtatta tudását a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezett bemutatómérkőzésen. El Shorbagy az összecsapás után elmondta, hogy hazájában a fallabdázás olyan nemzeti sport, mint a braziloknak a foci, míg Farkas azt hangsúlyozta ki, hogy hatalmas dolog volt egy élő legenda ellen pályára lépnie.

Az aktuális világranglistán második helyen álló Shorbagy először járt Budapesten, szombaton pedig legjobb magyar juniorokkal játszott az üvegpályán, majd vasárnap délután csapott össze az ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal, aki profi szövetség rangsorának 48. helyén áll.

A Bors azt írja, hogy a 26 éves Farkas Balázs, remekül játszott a jelenlegi világranglista második helyezett ellen, szettet is tudott nyerni.

Végül az egyiptomi-angol sportoló 3-1-re győzött, azonban Farkast is csak dicséret érheti. A látványos összecsapásukat közel négyszázan nézték végig, a sportág magyar rajongói számára igazi csemege volt a profi, világszínvonalú meccs.

A két fallabdás ezen a héten ismét összecsaphat egymással, immár tétmérkőzésen, a címvédő angol és a magyar válogatott ugyanis azonos csoportban szerepel majd a Helsinkiben szerdán kezdődő csapat Európa-bajnokságon.